1.500 de familii din Galaţi nu au apă. Medicii avertizează că măsura e însoţită de riscuri pentru sănătate

* Consumatorii lăsaţi fără apă tocmai pe caniculă cară apă cu găleata de la cisternele Apă-Canal trimise în cartierele afectate *

Circa 1.500 de apartamente din municipiul Galaţi nu au apă rece, acum, în plin cod galben de caniculă. Asta deoarece fac parte din asociaţii de locatari cu datorii. Peste 5.000 de oameni, unii dintre ei bun-platnici, se chinuie în aceste zile toride doar cu apă adusă de cisternă.

Medicii avertizează că hepatita sau tuberculoza sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot apărea în lipsa utilizării apei. Direcţia de Sănătate Publică Galaţi poate doar să îi ceară operatorului Apă Canal ca, la solicitarea asociaţiilor unde sunt datorii şi este sistată apa rece, să se asigure 50 de litri de apă pe zi, de persoană, cu cisterna.

Potrivit datelor furnizate de Cornelia Arnăutu, de la Apă Canal, anul trecut, cistena trebuia să asigure apa rece pentru locuitorii a 6.000 de apartamente fără apă. Diferenţa de la 6.000 la 1.500, câte au rămas fără apă şi anul acesta, o reprezintă bun-platnicii, care au preferat să ia taurul de coarne şi să-şi facă branşamente individiuale.

Sunt extrem de rare cazurile persoanelor care nu au datorii şi nici branşament individual. Unora le este şi ruşine că sunt în această situaţie si nu au bani să se branşeze separat. Alţii sunt blocaţi în această situaţie din cauza fraudelor făcute de administrator şi aflate încă în cercetare.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati