11 copii din Insula Mare a Brăilei au ajuns la spital după ce au mâncat la hramul bisericii

* Alimentele folosite pentru pregătirea praznicului au fost aduse de săteni, aşa cum e obiceiul *

11 copii cu vârste între 6 și 14 ani din localitatea brăileană Măraşu, situată în Insula Mare a Brăilei, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat la hramul bisericii. Joi, toți copiii din localitate, aproximativ 100, au participat, alături de săteni, la praznicul Bisericii “Sf. Dimitrie”. Așa cum se obișnuiește la hram, sătenii au adus ce au avut prin gospodărie sau ce au putut să cumpere, toate alimentele fiind duse la o familie din sat, care s-a ocupat de pregătirea bucatelor. Masa le-a fost servită enoriașilor în jurul orei 13:00, iar câteva ore mai târziu mai mulți copii au acuzat stări de greață, de vomă și simptome specifice toxiinfecției alimentare.

Disperați, părinții au început să sune la 112, mulți vrând să își ducă copiii la spital cu autoturismele personale. Pentru că satul este situat în Insula Mare a Brăilei, două ambulanțe au traversat de urgență Dunărea cu bacul, până la insulă, şi au preluat 11 copii, pe care i-au transportat la Spitalul de Urgență Brăila, unde au fost internaţi în Secția Boli Infecțioase.

Din primele analize a rezultat că starea lor este stabilă, toxiinfecția fiind una ușoară. Rezultatul analizelor va spune însă cu exactitate ce anume i-a îmbolnăvit pe copii.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Brăila a prelevat probe de la copii, urmând ca vineri, împreună cu reprezentanți ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, să se deplaseze în Insula Mare, la Măraşu, pentru a lua probe din alimente.

2912 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati