20 de pensionari au protestat la Galaţi împotriva preşedintelui Klaus Iohannis

* Ei spun că vor manifesta zilnic până sâmbătă, după care este posibil să plece la Bucureşti *

Pe un frig să nu dai nici câinele afară din casă, 12 pensionari s-au adunat, astăzi, la ora 15.00, în faţa Prefecturii Galaţi pentru a participa la protestul anti-Iohannis, organizat de Alianţa Europensionarilor din Galaţi. Întrebaţi, oamenii au spus că nu sunt membri de partid, mai puţin un pensionar care a spus că este membru PRM. Îmbrăcaţi cu cojoace şi cu căciuli de blană pe cap, oamenii au rezistat în frigul tăios, au ascultat cântece patriotice şi au agitat foi de hârtie pe care era trecut cu mesajul “Jos Iohannis!”. Oamenii au arborat şi un drapel naţional şi au scandat “Demisia” şi “Jos Iohannis!”, alături de ei mai venind şi alţi vârstnici, aşa că în jurul orei 16.30, numărul pensionarilor a ajuns la 20.

Protestul este unul autorizat de autorităţi şi este organizat de Alianţa Europensionarilor din România. Potrivit liderului acestei asociaţii, Cristea Toader, protestul se va repeta zilnic, de la 15.00 la 18.00, până sâmbătă, după care este posibil ca pensionarii să plece chiar şi la Bucureşti să protesteze.

“Vrem ca domnul preşedinte Iohannis să plece, nu e în stare să conducă România, o dezbinează (sic!). Noi, cei 54% care am votat, nu cei din Piaţa  Victoriei, hotărăsc soarta României. Mulţi din ei nici nu muncesc, noi am muncit 40 de ani, unii avem chiar 50 de ani de muncă, adică votul nostru nu mai e valabil? Nu mai e democraţie în România? Mulţi ne huduiesc şi spun că ne plătesc pensiile, dar nu ne plătesc ei pensiile, noi am plătit pentru pensiile noastre, am cotizat 42 de ani de muncă, să ne dea banii înapoi ce am cotizat şi nu mai vrem pensii! Vom protestata până când Iohannis nu va mai veni zâmbind sfidător la adresa celor 54% din ţară care au votat acest Guvern, vrem stabilitate, să-i lase să guverneze, programul este unul foarte bun, iar în 2020 să aleagă cei din piaţa Victoriei pe alţii”, a spus Cristea Toader, liderul Alianţei Europensionarilor din România.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati