25 de oameni au fost salvaţi din nămeţi cu şenilata. DN 24D şi DN 26 sunt închise

* În judeţul Galaţi, echipaje ale pompierilor şi SMURD au intervenit toată noaptea *

salvatiSalvatorii au ajuns cu greu la cele 25 de persoane blocate de joi, de la ora 14:00, pe DN 24D, în apropiere de Cuca, sau la cele care erau din zonă şi aveau nevoie de îngrijiri medicale. Drumul fusese închis, dar oamenii rămăseseră blocaţi în maşini. Opt dintre ei au fost aduşi la Galaţi cu ambulanţa SMURD pentru victime multiple fie direct din zona unde rămăseseră blocaţi, fie din Cuca, unde unii fuseseră deja aduşi. Printre aceştia se aflau un copil de 5 ani, două femei însărcinate şi bătrâni bolnavi.

Drumul spre Galaţi a fost şi mai greu, deoarece nu doar zăpada a creat probleme, ci şi cablurile de înaltă tensiune rupte de gheaţă, din cauza cărora 24 de localităţi gălăţene nu aveau curent electric. Aproape de ora 2:00 dimineaţa au ajuns la Galaţi.

Rând pe rând, oamenii au coborât din maşina SMURD. Au spus că au stat ore în şir blocaţi în maşini. Nu se aşteptau să ningă aşa de rău primăvara. Femeile însărcinate puteau pierde sarcina, bătrâna avea dureri abdominale, copilul febră, iar bătrânul însoţit de soţie avea o afecţiune cronică. Echipajul medical a făcut eforturi mari, sprijinit de către pompieri, pentru a putea acorda asistenţă medicală şi a aduce oamenii în siguranţă la spital.

În judeţul Galaţi, echipaje ale pompierilor şi SMURD au intervenit toată noaptea. Salvatorii nu se aşteptau să folosească şenilata primăvara.

Vineri, la prima oră a dimineţii, în judeţul Galaţi erau blocate două drumuri naţionale: DN 24D, de joi, de la ora 17:30, şi DN 26, începând cu ora 23:30. În continuare, 24 de localităţi nu au curent electric şi în tot nordul judeţului se circulă în condiţii de iarnă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati