250 de colindători din trei ţări au participat la Festivalul de datini şi obiceiuri de la Galaţi

* Manifestarea a avut loc în faţa Catedralei Arhiepiscopale din oraşul de la Dunăre *

2250 de colindători din trei ţări – România, Ucraina şi Republica Moldova – au oferit un spectacol plin de culoare, readucând la viaţă tradiţiile şi datinile de Crăciun şi Anul Nou. Urşi, mascaţi, capre, ba chiar şi un cocoş de peste Prut le-au oferit momente de neuitat gălăţenilor care au venit să îi admire.

Spectacolul a început cu o serie de  colinde cântate alături de preoţi şi de arhiepiscopul Casian Crăciun al Dunării de Jos. Cele mai aşteptate momente au fost cele în care tradiţionalele datini au prins viaţă în scuarul din faţa Catedralei şi chiar şi pe străzi.

Colindătorii vin cu drag la Galaţi, unde Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou  a ajuns la a 16-a ediţie. Ei au primit din partea organizatorilor, Centrul Cultural “Dunărea de Jos” şi Arhiepiscopia Dunării de Jos, tradiţionalii colaci, covrigi, ceai şi vin.

Spectatorii au fost pur şi simplu încântaţi. Mai apoi, colindătorii au pornit în alai pe străzile oraşului, către Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine, unde va avea loc o a doua parte a spectacolului de colinde și obiceiuri de iarnă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati