36 de contrabandişti urmăriţi penal, dintre care 15 reţinuţi. Maşini, bani şi bunuri confiscate

* Procurorii au ridicat 12 maşini, 180.000 de lei, aproape două kilograme de argint şi un pistol *

Contrabandişti puşi sub acuzare după percheziţiile efectuate ieri în judeţele Galaţi şi Vaslui. “Față de 36 de suspecți s-a dispus continuarea urmăririi penale, iar pentru 15 dintre aceștia procurorul de caz a emis ordonanțe de reținere pentru de 24 de ore”, a informat Poliţia de Frontieră.

Totodată, oamenii legii au ridicat de la membrii grupării importante sume de bani şi bunuri. “În urma perchezițiilor desfășurate au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor 811 pachete de țigări de diferite mărci, de proveniență R. Moldova și duty-free, 179.960 lei și 2.020 euro, 12 autoturisme, 1 pistol cu bile, 16 cartușe, 61 petarde, 25 cutii artificii, 1,89 kg argint, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte susceptibile a fi contrafăcute, laptopuri, telefoane și cartele SIM, precum și alte obiecte/înscrisuri utile cauzei”, au comunicat anchetatorii.

Aceştia au stabilit că inculpaţii au vândut circa 32.000 de pachete cu țigări provenite din contrabandă, obţinând astfel, ilicit, câştiguri importante. Ei erau extrem de prudenţi: se deplasau mai ales cu taxiul şi cumpărau în perioade scurte de timp cantități relativ mici de țigări provenite din contrabandă, pe care le distribuiau rapid pe piața neagră din județele Vaslui și Galați, reducând astfel riscul de a fi prinşi.

Pentru destructurarea rețelei, polițiștii de frontieră au efectuat ieri 51 de percheziții domiciliare la mai multe locaţii de pe raza judeţelor Vaslui şi Galaţi și 27 percheziții la autoturisme folosite de către suspecți la activitatea infracțională. La percheziții au participat 135 de poliţişti de frontieră și 40 de jandarmi, care au adus 46 de persoane la audieri.

Citeşte şi:

Percheziţii în Galaţi şi Vaslui, la membrii unei grupări specializate în contrabanda cu tutun

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati