50 de ani de activitate la Combinatul Siderurgic. Lakshmi Mittal le-a scris angajaţilor de la Galaţi

* Tot în 2016 se împlinesc 15 ani de când Combinatul a fost cumpărat de magnatul oţelului *

mittal2Combinatul Siderurgic de la Galaţi împlineşte, luna aceasta, jumătate de secol de existenţă. Cu această ocazie, Lakshmi Mittal, președintele și directorul general al concernului global ArcelorMittal, care deţine această unitate de producţie din anul 2001, le-a trimis o scrisoare siderurgiștilor din sudul Moldovei. “Octombrie 2016 reprezintă un moment important în istoria ArcelorMittal Galați. În urmă cu 50 de ani, prima tablă groasă a fost produsă aici și livrată către client. Ca o fericită coincidență, în 2016 sărbătorim  alte două evenimente: 10 ani de când a fost creat ArcelorMittal și a devenit liderul global al industriei oțelului, dar și 15 ani de când Mittal Steel a achiziționat Combinatul din Galați”, a spus Lakshmi Mittal. „Știu cu claritate că oamenii de la Galați au reușit, în cele cinci decenii, să treacă peste greutăți și – cu profesionalism, cu abnegație și curaj – să asigure continuitatea producției de oțel”, a afirmat preşedintele ArcelorMittal.

Oficialul a amintit de momentul privatizării combinatului, dar şi de episodul cel mai dificil – izbucnirea crizei economice mondiale în 2008, care a forţat regândirea activităţii pe platforma siderurgică de la Galaţi. „Calitatea oamenilor a fost unul dintre motivele esenţiale care au stat la baza preluării unității de la Galați de către Mittal Steel, în 2001. În anii ce au urmat, am trecut împreună prin numeroase provocări. După o perioadă relativ bună, a venit momentul-cheie din 2008, când schimbări structurale au apărut în domeniul nostru, în urma crizei financiare globale şi a schimbării de paradigmă în cererea de oţel. (…) După mulți ani de eforturi și o remarcabilă muncă în echipă, putem vedea primele rezultate pozitive ale transformării fundamentale a ArcelorMittal Galați. Sunt pe deplin conştient de schimbările şi eforturile pe care le-aţi făcut pentru ca situaţia să se îmbunătăţească”, a declarat președintele ArcelorMittal.

Totodată, Lakshmi Mittal şi-a reiterat angajamentul de a continua investiţiile în Combinatul de la Galaţi. “Noi vă vom sprijini în aceste eforturi constante. ArcelorMittal își menține angajamentul față de Galaţi și România. Unul dintre avantajele majore de a face parte dintr-o companie globală este acela de a avea  dimensiune și domeniu de aplicare, ceea ce înseamnă că know-how-ul unităților noastre din întreaga lume poate fi adus la Galați. Vom continua, de asemenea, să investim în producţia de oţel, în plus față de la cele 400 milioane de euro deja investite în Combinatul de la Galați, începând cu anul 2009”, a spus preşedintele ArcelorMittal în scrisoarea adresată siderurgiştilor gălăţeni.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati