A început noul an universitar. Start și la Universitatea Vârstei a Treia

* Aproape 200 de seniori s-au înscris la cursurile Universității Vârstei a Treia, proiect derulat de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați *

Azi, 1 octombrie, a început noul an universitar. Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați a marcat începutul anului academic 2018-2019 la toate facultățile, dar și la Universitatea Vârstei a Treia.

Proiectul, unic în țară, le oferă șansa bătrânilor să studieze zece specializări, de la Medicină la Drept, Arte sau Filozofie. Studiile anterioare nu au aici nicio importanță, scopul proiectului fiind integrarea bătrânilor în societate și oferirea unei șanse în plus de socializare, alta decât în parcuri sau în familie.

Aproape 200 de seniori, cu vârste cuprinse între 59 și 87 de ani, s-au înscris la aceste cursuri, iar astăzi au luat parte la cursul de început de an. La finalul anului academic, seniorii vor primi o diplomă simbolică de absolvire.

În toată Europa există astfel de programe de studiu universitar dedicate vârstnicilor, pentru a mări gradul de incluziune socială a bătrânilor.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati