Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, despre lupta antidrog: Noi nu avem destule instituţii pentru dezintoxicare

* Conferinţa susţinută de academician la Galaţi face parte din campania “No Drugs Revolution”, desfăşurată săptămâna aceasta în oraşul nostru *

Astăzi, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din Galaţi, preşedintele CIADO România, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, a susţinut o conferinţă pe tema “Administrația publică – pilon central al Strategiei Naționale Antidrog”. Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale din Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea, Buzău, dar şi a mai multor reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Publicul căruia i s-a adresat în primul rând academicianul a fost format din zeci de voluntari CIADO, tineri liceeni care în această săptămână au desfăşurat la Galaţi o amplă campanie antidrog, intitulată “No Drugs Revolution”.

Academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici le-a vorbit celor prezenţi despre efectele devastatoare ale drogurilor asupra organismului uman.  Totodată, academicianul a vorbit despre necesitatea schimbării mentalităţii societăţii faţă de consumatorii şi foştii conumatori de droguri, în vedea reintegrării  acestora în societate. “Noi [CIADO] luptăm pentru ca aceşti consumatori de droguri – în fine, nişte victime ale celor care comercializează drogurile – să nu mai fie marginalizaţi. Cunoaştem cazuri de foşti consumatori care vin la noi şi ne spun că noi ne-am dezintoxicat, dar în continuare suntem arătaţi cu degetul, ni se spune <sunteţi nişte drogaţi>. Trebuie o corecţie a acestei situaţii, o corecţie în care trebuie să se implice toţi. De asemenea, este nevoie de un efort mult mai mare în domeniul curativ, noi nu avem destule instituţii pentru dezintoxicare. Apoi noi trebuie să îi înţelegem pe aceşti oameni, să îi reintegrăm. Eu cunosc foşti consumatori care  s-au reintegrat în societate, care au devenit oameni utili în maşina socială”, a declarat preşedintele CIADO România.

19400233_779505332256037_822736197906666272_oAcesta a subliniat necesitatea ca autorităţile publice să se implice tot mai mult în campanile de prevenţie, de luptă împotriva drogurilor, mesaj asumat de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, prezent la eveniment.

Conferinţa “Administrația publică – pilon central al Strategiei Naționale Antidrog” face parte din campania “No Drugs Revolution”, desfăşurată săptămâna aceasta la Galaţi de CIADO România, în colaborare cu Primăria. Campania s-a îmbinat cu festivalul urban Street Galfest. Ajuns la a 14-a ediţie, festivalul are loc pe esplanada din faţa Sălii Sporturilor şi include turnee de baschet şi de fotbal, spectacole pentru copii, concerte si alte activităţi. Astăzi, pe platou concertează Alex Velea de la ora 21:00, iar la ora 22:00 vor fi lansate 1.000 de lampioane. Mâine, tot de la 21:00 concertează Maxim, apoi un joc de artificii va închide festivalul.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati