UPDATE 6: Mandat de arestare pentru bărbatul care a sechestrat-o pe fetiţa de 9 ani din Scânteieşti

UPDATE 6 – Bărbatul care a sechestrat fetiţa de 9 ani din Scânteieşti a primit, astăzi, mandat de arestare preventivă de 30 de zile pentru lipsire de libertate. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Galați.

Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, tot din Scânteieşti, nu a recunoscut fapta.


UPDATE 5 – Din declarațiile minorei s-a stabilit faptul că în seara zilei de 27 iulie, în jurul orei 20:30, în timp ce se afla în centrul comunei Scânteiești, a fost abordată de un bărbat de 42 ani, din aceeași localitate, care a condus-o la locuința sa, sub pretextul că îi va da haine uscate, în condițiile în care afară ploua torențial.

Ulterior, bărbatul ar fi reținut-o pe minoră în locuință, împotriva voinței ei, până la data de 29 iulie a.c., în jurul orei 17:00, când, profitând de faptul că acesta era plecat, a forțat sistemul de închidere al ușii de acces și a părăsit curtea, prin escaladarea gardului.

În urma probatoriului administrat la dosar, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate și în cursul zilei de azi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


UPDATE 4 – Cel puțin asta reiese atât din declarația tatălui fetei, cât și din ce spun sătenii. După cum anunţam sâmbătă după-amiază, fata a fost găsită în viață. I s-a pus la dispoziție un psiholog și a fost dusă la sediul postului de poliţie, unde i s-au luat declarații de față cu tatăl.

Acolo ar fi spus că a fost ţinută închisă într-o casă din sat, la un localnic de 42 de ani, care a ajuns în custodia poliţiei. “El a ținut-o închisă. I-a pus și cuțitul a gât. Fata a zis cum i-a pus cuțitul la gât. Nu voia să o lase să plece acasă, că nu vroia el, un handicapat de om. A luat-o de pe stradă, de la magazin a luat-o, din față. Nu știu ce a vrut să-i facă. Am apucat să o strâng în brațe, plângea”, povestea  Nicu Constandache, tatăl fetiței.

Polișiștii încă nu au clarificat cum a fost găsită fata. Unii săteni spun că fata ar fi reușit să fugă și a fost găsită de altcineva, care a alertat poliția, sau o femeie ar fi observat ceva suspect la bărbatul de 42 de ani și a anunțat poliția. Deocamdată, polițiștii audiază suspectul, pe care l-au adus la IPJ Galați.

Fetița a fost suspusă unui examen medico-legal pentru a se stabili dacă nu a fost abuzată. “Am reușit identificarea minorei, pe raza comunei Scânteiești, județul Galați. Starea de sănătate a minorei este bună. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor concrete ale dispariție”, a precizat cms.-șef Ionuț Surugiu, de la IPJ Galați.

Bărbatul suspectat în acest caz  nu ar avea familie și este cunoscut că ar bea prea mult, spun sătenii. Probabil, dacă probele vor dovedi asta, bărbatul va primi ordonanță de reținere cel puțin pentru lipsire de libertate.


UPDATE 3 – Ana Maria Constandache, fetiţa de 9 ani din comuna gălăţeană Scânteieşti care a dispărut joi seară de acasă, a fost găsită în viaţă.


* Fetiţa are 9 ani şi nu mai e de găsit din seara zilei de joi, 27 iulie *

UPDATE 2 – Ana Maria, o fetiță de 9 ani din localitatea gălățeană Scânteiești, este căutată de jandarmi, polițiști și pompieri, după ce a dispărut de două zile de acasă. Circa 100 de persoane caută acum fetița, dar deocamdată nu se știe ce s-a întâmplat cu ea.

Fusese furtună în județ în ziua dispariției, dar la Scânteieşti doar plouase. Fetița a dispărut de acasă acum două zile, în jurul orei 20:30. Locuiește doar cu tatăl și alți patru frați deoarece părinții sunt divorțați și din cei cinci copii, doi deja majori,  doar unul a rămas cu mama. Tatăl este paznic și lucrează la un CAP. A văzut copila în seara dispariției. Nu era supărată, nu s-au certat. “Eu îmi iubesc copiii. Nu ne-am certat. Nu știu ce s-a întâmplat. Eram la serviciu în noaptea aceea. De dmineață, când am venit acasă, ea nu era, am căutat-o, dar cum nu am găsit-o, am anunțat poliția”, spunea Nicu Constandache, tatăl fetiței.

Copila a mai plecat o dată de acasă. Nu voia să fugă, ci să ajungă din urmă o cumnată care își ducea copilul la Galați. Atunci tatăl a găsit-o. Acum face un apel ca fata să ajungă cu bine înapoi acasă și o roagă să vină acasă. “Vino acasă, tată! Tata vă iubește”, spunea bărbatul în timp ce lipea afişe cu poza fetiţei.

Polițiștii fac și anchetă, dar au cerut ajutorul celorlalți colegi din MAI și caută peste tot copilul. “La acest moment se desfășoară activități de către lucrătorii IPJ Galați, în colaborare cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Galați și cu forțe ale ISU Galați pe raza comunei Scânteiești. Minora a fost dată în urmărire la nivel național și fotografia și semnalmentele au fost distribuite atât la lucrătorii IPJ, cât și la operatorii de transport persoane”, a declarat  cms-șef Ionuț Surugiu, de la IPJ Galați.

“Noi am fost solicitați de azi-dimineață să intervenim alături de colegii de la poliţie, care deja de ieri o caută, și cu aceia de la ISU. Avem diverse itinerarii, sperăm să găsim copilul”, a spus Cătălin Bădin, de la IJJ Galați.

Copila are 1.10 -1.20  m. înălţime, ten deschis, față ovală, păr blond, tuns la nivelul umerilor, ochii albaştri.  La data dispariţiei purta o rochiță de culoare albă  și un halat roz. Cei care au date despre ea sunt rugaţi să sune la  la 112.

copil disparut (9)


UPDATE 1 – Polițiștii gălățeni continuă căutarea Anei Maria Constandache, fetiţa de 9 ani din Scânteieşti care a dispărut de acasă joi seară.

“Au fost audiați membrii familiei și persoane din anturajul copilei, iar fotografia acesteia a fost distribuită la toate subunitățile de poliție, la Secția Regională de Poliție Tansporturi Galați și la operatorii de transport de pe raza județului Galați”, a informat IPJ Galaţi.

Totodată, forţele angrenate în căutare au fost suplimentate. La această oră, Ana Maria Constandache este căutată de 100 de polițiști, jandarmi, pompieri, pădurari şi voluntari.

vlcsnap-2017-07-29-15h06m54s602


Nu mai puţin de 25 de jandarmi şi pompieri caută acum o fetiţă de 9 ani, din comuna gălăţeană Scânteieşti, care a dispărut de acasă joi seară. Dispariţia ei a fost semnalată a doua zi. “La data de 28 iulie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galați au fost sesizați de numitul CONSTANDACHE NICU cu privire la faptul că în seara zilei de 27 iulie a.c., în jurul orei 20:00, fiica sa minoră, CONSTANDACHE ANA MARIA, de 9 ani, din comuna Scânteieşti, jud. Galaţi, a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit. Semnalmente: 1.10 -1.20  m. înălţime, ten deschis, față ovală, păr blond, tuns la nivelul umerilor, ochii albaştri. La data dispariţiei purta o rochiţă de culoare albă şi un halat roz”, a anunţat Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea ei sunt rugate să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau la 116.000 – numărul unic european pentru sesizarea dispariţiilor de copii, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati