Acomodarea la grădiniţă poate fi floare la ureche! Soluţiile, date de educatori români şi străini, sunt aplicate într-o grădiniţă din Brăila

* Proiectul “Copilul neînfricat devine un copil prietenos” este derulat de Grădiniţa Nr. 37 din Brăila *

Grădiniţa Nr. 37 “Dumbrava Minunată” din Brăila este, zilele acestea, gazda întâlnirii trasnaţionale organizate de România în cadrul proiectului Erasmus “Copilul neînfricat devine un copil prietenos”. Proiectul se derulează în perioada 2016-2018 şi are ca scop găsirea de noi metode de a transforma mersul unui copil pentru prima dată la grădiniţă într-o experienţă plăcută şi relaxată pentru toate părţile implicate.

În perioada 2016-2018, România, alături de Franţa, Turcia, Bulgaria şi Croaţia, derulează, sub coordonarea Turciei, proiectul Erasmus “Fearless child makes a cheerful child” (“Copilul neînfricat devine un copil prietenos”). Deoarece s-a dovedit că, de foarte multe ori, mersul unui copil la grădiniţă pentru prima dată devine o experienţă traumatizantă atât pentru copil, cât şi pentru părinţi, dar şi pentru cadrele didactice nevoite să se ocupe de astfel de cazuri, profesorii implicaţi în proiect încearcă să găsească şi să pună în aplicare metode de a transforma această experienţă într-una plăcută, stimulantă pentru toate părţile implicate.

În perioada petrecută în România, profesorii implicaţi în proiect observă metodele de predare folosite de grădiniţă brăileană, dar şi modul în care instituţia este organizată şi interacţiunea pe care o are cu familiile preşcolarilor.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati