Acţiune caritabilă la Patinoarul “Dunărea” pentru copiii cu autism din Galaţi

* În cadrul evenimentului, care avut loc vineri, s-au strâns peste 1.800 de lei, bani cu ajutorul cărora 26 de copii cu autism asistaţi de APCA vor fi trimişi în tabără *

apca3Primăria, membrii echipei de hochei Dunărea şi gălăţenii care au venit, vineri, să patineze la Patinoarul Artificial din municipiul Galaţi au ajutat să plece în tabără 26 de copii cu autism, o acţiune caritabilă organizată de Asociația de Sprijin pentru Părinții și Copiii cu Autism (APCA) Galați, în colaborare cu Fundaţia Sportul Gălăţean, din cadrul Primăriei Galaţi, cea care administrează bazele sportive publice din oraş.

Astfel, tabăra “Zâmbete pe schiuri”, organizată de APCA Galați, a fost sponsorizată şi din încasările provenite din taxa de intrare la Patinoar, o colaborare între Primăria municipiului Galaţi (prin Fundaţia Sportul Gălăţean) şi asociaţia respectivă.

“Ne bucurăm că am găsit sprijin la Fundaţia Sportul Gălăţean, este a doua oară când această fundaţie ne ajută printr-o astfel de acţiune. Anul trecut, datorită unor oameni foarte inimoşi, am reuşit să trimitem într-o tabără, pe schiuri, mai mulţi copii cu autism, la Muntele Mic, din judeţul Caraş Severin. A fost o reuşită şi am încercat să facem acest lucru şi în acest an. Este foarte important pentru copiii cu autism să aibă acces la astfel de evenimente, să meargă în tabără sau aici, la patinoar. Din păcate, mulţi părinţi au teama de a-şi scoate copiii cu autism din rutina zilnică, dar noi spunem că este extraordinar pentru ei, este un mare pas înainte în integrarea lor şi pentru noi, ca şi comunitate, pentru a înţelege problemele famililor care au un membru cu autism”, a declarat Nicoleta Lupoae, preşedinta APCA Galați.

“Ne bucurăm să fim alături de ei, să-i sprijinim, avem pe viitor şi alte idei de colaborare, pentru accesul acestor copii şi la alte baze sportive din oraş, pe stadioane sau la Bazinul de Înot”, a spus Florin Mirea, preşedintele Fundaţiei Sportul Gălăţean.

Pe gheaţă, alături de gălăţenii care au venit să patineze, ajutând astfel asociaţia, s-au aflat şi membrii echipei de hochei Dunărea Galaţi, băieţii având grijă mai ales de copiii cu autism şi părinţii lor, care au avut curajul de a intra pe gheaţă, mulţi pentru prima oară în viaţa lor.

“1.892 lei strânși în total și o rază de speranță pe chipurile copiilor SPECIALI din APCA Galați, acesta este «bilanțul» din această seară, în care «VISE pe GHEAȚĂ», ediția a II-a, s-a conturat atât de frumos, pe gheața Patinoarului Artificial «Dunărea»”, a postat, la finalul serii de vineri, Nicoleta Lupoae, pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati