Acuzaţii la Spitalul de Urgenţă din Galaţi: Pacientă legată de pat cu pijamalele, în ziua de Paşte

* O bătrână ar fi fost legată de pat cu pijamalele până ce i s-au umflat încheieturile *

spital2Familia unei paciente în vârstă de 78 de ani din Galaţi a reclamat o asistentă şi o infirmieră de la secţia medicală doi a Spitalului de Urgenţă Galaţi, acuzându-le că au maltratat bătrâna legând-o de pat cu pijamalele până ce i s-au umflat încheieturile şi nu au chemat la timp medicul. Totul s-ar fi întâmplat în duminica Paştelui, iar rudele cred că acele cadre medicale s-au comportat aşa deoarece nu voiau să fie deranjate de sărbători.

Bătrâna a fost internată joi seară cu atac vascular cerebral într-una dintre secţiile de medicală ale Spitalului de Urgenţă din Galaţi. Totul a fost bine, cu stare de sănătate spre normalizare, semn că tratamentul dădea rezultate, dar după noaptea de Înviere bătrâna nu a mai răspuns la telefon. Îngrijorate, rudele au venit în vizită şi ce-au văzut le-a îngrozit. Bătrâna fusese lovită, spun ele, şi era răstignită pe pat, legată cu pijamalele. Geanina Zărbescu, nepoata bătrânei, şi Simona Toader, fiica acesteia, alături de alte rude, spuneau că pijamalele erau atât de strâns legate, că bătrânei i se umflaseră încheieturile, semn că a fost ţinută aşa destul de multă vreme.

Reprezentanţii spitalului spun că bătrâna făcuse o criză, ar fi lovit cadrele medicale şi că au legat-o ca să nu îşi facă rău. Asistenta şi infirmiera au spus că au făcut asta deoarece bătrâna devenise violentă şi le-ar fi agresat, aşa că până la sosirea medicului nu au avut altă soluţie. Până la urmă a venit medicul, iar femeii i s-a făcut un calmant.

Doctorul Tudor Roşca, şeful secţiei unde a avut loc incidentul, a explicat că s-au luat aceste măsuri pentru o durată scurtă de timp, deoarece bătrâna ar fi devenit agresivă şi le-a fost teamă să nu se arunce pe fereastră. Au folosit pijamale la contenţionare deoarece ar fi mai moi decât curelele, care i-ar fi cauzat femeii leziuni.

Rudele spun că nu înţeleg de ce prescrierea unui calmant nu s-a făcut din timp şi de ce a fost nevoie ca bătrâna să fie maltratată. Au făcut cazul public pe o reţea de socilizare, dar au depus plângere şi la Consilului Judeţean, în subordinea căruia se află Spitalul de Urgenţă, şi la conducerea spitalului. Nu au nimic cu medicii care, spun rudele, s-au comportat exemplar. Problema a fost modul în care s-au purtat asistenta şi infirmiera. De teamă ca bătrâna să nu fie din nou legată sau maltratată, rudele stau de atunci în spital cu bătrâna.

La Spitalul de Urgenţă o comisie anchetează acest incident.

3286 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati