Adrian Tabarac, noul Președinte al organizației municipale PNL Brăila

Peste 400 de liberali brăileni s-au strâns duminică, 25 martie, la sala de evenimente Regal, pentru a-și alege noua echipă de conducere a organizației municipale a PNL Brăila. Cu 388 de voturi „pentru” și 15 voturi „împotrivă”, Adrian Tabarac a fost ales noul președinte al echipei de la municipiu.

Prezenți la eveniment, seniorii liberali au încercat să puncteze câteva dintre problemele identificate la actuala administrație PSD, accentul punându-se pe campania inițiată de brăileni pentru eliminarea taxei pe apa pluvială și reducerea taxei de salubritate.

„PNL Brăila este o familie care a crescut, care e pregătită să lupte pentru oprirea abuzurilor PSD. Brailenii vin în fiecare zi la noi și ne cer să-i ajutăm, să oprim aceste abuzuri pe care PSD le face în fiecare zi”, a declarat Alexandru Dănăilă, președintele PNL Brăila.

Deputatul Vasile Varga și-a exprimat dezamăgirea pentru scorul înregistrat de liberali la alegerile din 2016, spunând că totul a început de la campania făcută de Dacian Cioloș, fostul premier al României, care nu a fost clar în ceea ce privește opțiunea sa de a se alătură echipei PNL. „Am fost dezamăgit, ne-am asumat acel rezultat slab (…). Suntem în opoziție și trebuie să spunem în fiecare zi ceea ce face PSD (…). Au promis o grămadă de lucruri iar acum se dovedește că au mințit. Trebuie să luptăm împotriva PSD, mai ales că la Brăila, PNL e singurul partid care este in opozitie”, declarat deputatul brăilean.

Poziții critice la adresa coaliției de guvernare au avut atât liberalii brăileni Antoneta Ioniță și Vasile Cortez, cât și invitații veniți din Galați, George Stânga și Victor Paul Dobre.

Adrian Tabarac, noul președinte al organizației municipale a PNL Brăila, consideră că lupta politică cu PSD trebuie să înceapă din 2018, deoarece abuzurile social – democraților sunt din ce în ce mai vizibile. Tabarac a vorbit despre dorința PNL de a strânge semnături pentru organizarea unui referendum la Brăila, pentru eliminarea taxei pe apă pluvială. Mai mult, noul lider liberal a fost de părere că brăilenii nu trebuie să aștepte 2020 pentru a scăpa de PSD, și a vorbit despre organizarea unui referendum pentru  dizovarea consiliului local.

Liberalii brăileni au votat pentru echipa de la municipiu care numără 27 de membri. Prim-vicepreședinți au fost aleși profesorul Mihai Pascale și inginerul agronom Eugen Alexandru Vîlcu.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati