Afaceri ilegale cu transportul morţilor. Şeful Serviciului de Medicină Legală, cercetat în libertate, asistentul şef – plasat sub control judiciar

* Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă, dar procurorii au făcut recurs *

Şeful Serviciului de Medicină Legală de la Galaţi, dr. Iuliu Fulga, este cercetat în libertate, iar asistentul şef al aceluiaşi serviciu, Radu Marinel, se află sub control judiciar. Sentinţa a fost pronunţată de Judecătoria Galaţi în această seară şi a fost contestată imediat de procurori. Cei doi fuseseră reţinuţi în cursul zilei de astăzi şi duşi în faţa instanţei.

Şeful Serviciului de Medicină Legală şi asistentul şef al aceluiaşi serviciu sunt acuzaţi de procurori de afaceri ilegale făcute cu atribuirea contractelor pentru transportul decedaţilor. “Iuliu Fulga este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevăzută de art. 297 Cod Penal raportat la art. 13, indice 2 din Legea 78/2000, şi inculpatul Radu Marinel pentru complicitate la aceeaşi infracţiune şi pentru instigare la fals în declaraţii şi uz de fals”, a precizat Claudia Paula Marcu, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Anchetatorii spun că în perioada ianuarie 2013 – decembrie 2016, cei doi, primul fiind şeful Serviciului de Medicină Legală şi al doilea asistentul şef, funcţionari publici, beneficiind de complicitatea unor persoane interpuse din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei” Galaţi şi folosindu-se de documente falsificate şi declaraţii mincinoase, au atribuit ilegal contracte de servicii transport special, respectiv cadavre umane, către o societate, în detrimentul celorlalţi competitori care au participat la atribuirea contractului de prestări serviciu. Procurorii spun că încă din ianurie 2012 s-au încheiat astfel de contracte, iar faptele ilegale au fost continuate până în  decembrie 2016.

În acest dosar, în care mai sunt cercetate şi alte persoane, oamenii legii au efectuat ieri percheziţii la Spitalul Judeţean, dar şi la alte entităţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati