Agenţia Naţională de Integritate spune că Valentin Boldea, fostul şef al DSP Galaţi, a fost incompatibil

* Potrivit ANI, Boldea s-ar fi aflat în incompatibilitate în perioada februarie 2011 – aprilie 2012, când ar fi fost simultan şef al DSP Galaţi şi medic în cadrul Spitalului Judeţean *

dspAgenția Națională de Integritate (ANI) anunţă printr-un comunicat de presă că a constatat faptul că medicul Valentin Boldea, fostul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 februarie 2011 – 10 aprilie 2012, întrucât a exercitat simultan cu funcția publică de conducere, aceea de director executiv în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Galați, și funcția de medic în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”.

În prezent, persoana evaluată deține funcția de consilier în cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Galați.  Valentin Boldea a încălcat, astfel, dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Valentin Boldea nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în comunicatul ANI.

Valentin Boldea susţine, însă, că nici măcar nu a fost informat că face obiectul unei verificări derulate de ANI. Boldea spune că a aflat din presă de acest lucru.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati