Al doilea avertisment public: Prefectul, “profund nemulţumit şi îngrijorat” de intervenţiile Electrica

* În județul Galați încă sunt 50 de localități alimentate doar parțial cu energie electrică *

stalpi2Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiilor, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu este nemulţumit şi îngrijorat de modul în care a acţionat Electrica pentru remedierea defecţiunilor apărute în reţea în urma fenomenelor meteo din urmă cu două săptămâni, existând încă gospodării şi firme fără curent electric.
Potrivit sursei citate, fenomenele meteorologice extreme din perioada 19-21 aprilie 2017 au perturbat activitatea socio-economică din judeţul Galaţi, cele mai importante probleme fiind generate de avariile la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Prefectura Galaţi mai transmite că, în momentul de faţă, încă sunt numeroase gospodării şi societăţi comerciale care nu au curent electric. „Îmi exprim profunda nemulţumire şi îngrijorare cu privire la modul în care a acţionat societatea Electrica la remedierea avariilor produse de fenomenele meteorologice de acum două săptămâni. Joi, 4 mai, în judeţul Galaţi încă se înregistrează probleme în peste 50 de localităţi, sunt sute de locuinţe, sunt ferme de animale care încă nu au alimentare cu energie, încă avem stâlpi căzuţi, iar acolo unde au fost înlocuiţi, în multe zone, lipseşte branşamentul la reţea”, a declarat, în comunicat, prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Aurelian Panaitescu.
Instituţia Prefectului precizează că a avut o comunicare permanentă cu primarii şi cu gălăţenii afectaţi, inconvenientele semnalate fiind direcţionate către Electrica S.A., operatorul de distribuţie a energiei electrice, singurul în măsură să remedieze situaţia din teren. Cu toate că s-au implicat şi autorităţile locale acolo unde a fost posibil (săpat gropi, transport stâlpi etc), iar numărul echipelor de intervenţie a fost suplimentat, sunt zone afectate unde nu s-a ajuns de câteva zile. În aceste condiţii, nu se poate estima un termen realist de restabilire a stării de normalitate pe întreg teritoriul judeţului Galaţi, se arată în comunicat.

Amintim că prefectul Gabriel Panaitescu a criticat Electrica și săptămâna trecută, în timpul ședinței Comandamentului Județean pentru Situații de Urgență, când i-a reproșat conducerii societății că raportează eronat numărul localităților fără curent electric și i-a cerut să accelereze eforturile de remediere a avariilor produse în reţea de fenomenele meteo extreme.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati