Alegeri interne la PNL Brăila, în martie 2017

* Până atunci, filiala va fi condusă tot de liderul impus de la centru, Marian Petrache *

Marian Petrache, liderul liberal desemnat de conducerea centrală a partidului să repună pe picioare filiala PNL Brăila, spune că va mai coordona organizaţia până cel târziu în luna martie a anului viitor, când vor avea loc alegeri interne pentru desemnarea noii conduceri. Brăila şi celelalte filiale PNL aflate în situaţii similare vor fi nevoite să îşi aleagă conducerile până la Congres Național PNL, care va avea loc în perioada respectivă.

În acest moment, PNL Brăila este pe drumul cel bun, a afirmat Petrache. Filiala a depășit momentul tensionat de după alegerile locale, când, pe fondul eşecului electoral, au izbucnit conflicte între diverse tabere din partid. “PNL Brăila se află într-o poziție mult mai bună decât cea în care era PNL Ilfov în 2005, când l-am preluat. Mă refer la puterea electorală. (…) Azi mă bucur să vă spun că suntem departe de momentul de după alegerile locale, că au înțeles oamenii că câștigăm sau pierdem împreună, că politica nu e un joc singular. Brăila își va găsi cadența, are oameni foarte buni, am stat de vorbă cu toți președinții de organizații în parte, are o creștere bună”, a declarat coordonatorul PNL Brăila, Marian Petrache, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a precizat că a indentificat motivul pentru care PNL Brăila a pierdut alegerile locale pentru Primăria Brăila și bătălia pentru preşedinţia CJ, dar că liberalii şi-au învăţat lecţia. “Din punctul meu de vedere, dacă ei aveau o analiză făcută cum trebuie și o strategie adecvată, ar fi putut câștiga alegerile locale. Dar probabil le-a fost teamă să câștige. Ce i-a făcut să piardă au fost chiar neînțelegerile dintre ei. (…) Brăila are un specific, ca Iașul, și anume orașul reprezintă 60% din electoratul județului. Dacă își făceau strategia pentru președinția CJ, după ce analiza le spunea că puteau lua Primăria, aveau președinția CJ. Au vrut totul, foarte bine, așa se mai întâmplă”, a afirmat liberalul Marian Petrache.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati