Alexandru Dănăilă: Conducerea Administraţiei Piețelor confirmă că încasează ilegal chirii de la comercianți

* Potrivit liderului PNL Brăila, pentru a justifica aceste încasări, societatea scrie pe facturile eliberate comercianţilor “daune lipsă folosinţă” *

Administraţia Pieţelor şi Târgurilor Brăila confirmă acuzaţiile conform cărora încasează chirii de la comercianţi fără să aibă contracte cu aceştia, a declarat preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, în cadrul emisiunii “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

“Astăzi am primit un răspuns de la APT prin care ne confirmă practic ceea ce am spus. Începând cu anul 2017, lunile februarie, martie, aprilie, până în septembrie, o serie de contracte au expirat, undeva la 68 de contracte. Problema e că aceşti oameni au rămas în spaţiu şi societatea a refuzat să le prelungească contractele, ceea ce ar fi fost posibil. (…) Problema este următoarea: această societate administrează nişte bunuri publice. Această societate este obligată să încaseze bani doar în baza unor contracte şi în baza unor tarife aprobate de Consiliul Local. Doamna director, fără să aibă preţuri aprobate de Consiliul Local, a stabilit aleatoriu, fără contract, pentru aceşti oameni nişte tarife de închiriere”, a afirmat Dănăilă.

Liderul PNL Brăila a fost întrebat cum justifică Administrația Piețelor încasările din chirii pentru spațiile pentru care nu mai există contracte în vigoare. “Am primit o factură. Scrie ‘daune lipsă folosinţă’. Oamenii plătesc lună de lună ‘daune lipsă folosinţă’. Daunele sunt în urma unui contract. Ei nu mai au contracte valabile”, a răspuns Dănăilă.

Iar asta nu e tot. “Oamenii au băgat această factură pe cheltuială şi au fost ameninţaţi de actuala conducere a societăţii, de doamna director, care este susţinută de PSD şi de Consiliul Local, că, dacă vor ridica pretenţii, o să fie daţi afară din spaţii şi o să aibă controale de la ANAF, care să-i verifice şi să le facă probleme la societate”, a declarat liderul PNL Brăila, Alexandru Dănăilă.

Citeşte şi:

Acuzaţii grave: Administraţia Pieţelor Brăila a încasat peste 400.000 de euro de la comercianți, fără să aibă contracte cu ei

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati