Alexandru Dănăilă: Am fost duși în eroare cu rea voință, intenționat, de viceprimar

* Președintele PNL Brăila se referă la proiectul privind exercitarea dreptului de preemțiune a Primăriei Brăila pentru terenul aflat în spatele Muzeului Carol I * Liberalii au anunțat azi că vor ataca această hotărâre în contencios administrativ pentru că ar fi nulă *

Consilierii liberali vor ataca în instanța de contencios administrativ hotărârea prin care CLM Brăila a decis să își exercite dreptul de preemțiune asupra terenului de 1.300 de mp situat în spatele Muzeului Carol I. Anunțul a fost făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, de președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă. Acesta a precizat, din nou, că liberalii nu au nicio problemă nici cu ideea cumpărării acestui teren și nici cu suma în sine, aprobată ieri în CLM, de 165.000 de euro, ci cu faptul că hotărârea prin care s-a decis exercitarea drepului de preemțiune este nulă, pentru că fost luată fără ca membrii CLM să cunoască toate aspectele acestui dosar și, în plus, se pare că ar încălca și prevederile Codului Civil. Mai precis, Dănăilă afirmă că, în contextul în care Primăria a renunțat în primă fază la dreptul de preemțiune (lucru care nu le-a fost adus la cunoștință consilierilor în timp util), atunci, conform Codului Civil, Primăria nu mai avea voie să revină asupra exercitării dreptului de preemțiune o perioadă de un an de la data de la care a renunțat. Ori, în cazul terenului din spatele Muzeului, Primăria a revenit asupra deciziei în câteva zile, supunând proiectul spre aprobare consilierilor, care nu au știut, la momentul respectiv, că Primăria refuzase inițial să cumpere terenul.

După ce ieri părea că povestea s-a încheiat odată cu decizia majorității de a achita suma de 165.000 de euro pe acel teren, în ciuda opoziției liberalilor, astăzi, membrii PNL au anunțat că vor contesta în instanță hotărârea inițială, cea privind dreptul de preemțiune, pentru că nu vor să ajungă să dea cu subsemnatul pe la organele abilitate, pentru această hotărâre care, pentru ei, are iz de afacere imobiliară. Mai mult, Alexandru Dănăilă s-a arătat deranjat de atitudinea viceprimarului PSD, Alexandru Jantea, cel care s-a ocupat de acest proeict, pe care l-a acuzat că a indus în eroare intenționat și cu rea voința consilierii, atunci când le-a băgat sub nas, la vot, proiectul privind exercitarea dreptului de preemțiune.

“Noi neavând azi o documentație din care să rezulte ce se vrea cu terenul, ne-am abținut. Autoritățile au fost sesizate cu privire la toate aceste aspecte. O continuare a acțiunii ne face să acționăm în contencios. Am fost duși în eroare cu rea voința, intenționat de viceprimar. Domnul vice, dacă e jurist de meserie, să fie foarte atent, că până acum a stat cu capul la cutie și acum vine la fiecare ședință să explice el. Are o atitudine din asta care începe să deranjeze. Mă rog, asta ține și de educația fiecăruia de acasă… Faptul că azi discutăm de el îi crește cota, dar să nu îi crească și mai mult și pe unde nu trebuie… Să nu ajungem să dăm cu subsemnatul din cauza lui”, a comentat Dănăilă.

Legat de afirmația de ieri a vicelui Jantea referitoare la faptul că liberalul Cristina Pricop este medic și nu are competență profesională că să discute juridic despre acest proeict, Dănăilă a adăugat: “Nu trebuie să fii medic sau altceva… Orice om poate avea o poziție despre subiectele de pe ordinea de zi. Nu cred că e cazul ca primarul sau viceprimarul să limiteze sau să hotărască cine are dreptul să vorbească sau despre ce”, a punctat liberalul.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati