Ambasada Israelului, despre declarațiile lui Bacalbașa: Scandaloase și neadevărate. Insultă protestatarii pașnici din Piața Victoriei, asociindu-i cu teroriștii Hamas

* De asemenea, Ambasada Israelului îi cere deputatului PSD să-și retragă spusele *

Ambasada Israelului critică dur declarațiile făcute la RFI de către deputatul PSD de Galați Nicolae Bacalbașa, care a făcut o palalelă între protestatarii din Piața Victoriei și protestele sîngeroase din Fâșia Gaza.

„Ambasada Statului Israel a luat cunoștință de afirmațiile scandaloase și neadevărate ale domnului deputat Nicolae Bacalbașa. În numele statului evreu, dorim să-i atragem atenția politicianului român că declarațiile sale denaturează faptele cu privire la situația din ultimele luni de la granița cu Fâșia Gaza și am aprecia ca domnul deputat să se informeze în profunzime înainte de a face comparații nepotrivite și șocante. Atacurile violente asupra civililor israelieni, coordonate în ultimele luni de gruparea teroristă Hamas, nu vor rămâne niciodată fără răspuns din partea noastră. Statul Israel își va apăra mereu poporul împotriva oricăror încercări de a-l suprima. Domnul Bacalbașa îi insultă cu afirmațiile sale și pe protestatarii români pașnici care au fost prezenți în Piața Victoriei, asociindu-i cu teroriștii Hamas. Ca urmare, solicităm public domnului Bacalbașa să-și retragă spusele și să se asigure că pe viitor, astfel de asocieri cel puțin neadecvate să nu se mai regăsească în discursul domniei sale”, a transmis Ambasada Israelului într-un comunicat de presă.

Reacția Ambasadei Israelului vine după ce deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a declarat, într-un interviu pentru RFI, că excesul de violenţă al jandarmilor la protestele din 10 august este perfect explicabil din punct de vedere uman și a făcut o paralelă între evenimentele din Piaţa Victoriei şi confruntările din Fâşia Gaza. „Eu ştiu, de exemplu, că de patru luni se desfăşoară nişte demonstraţii la frontiera dintre Gaza şi statul Israel, frontiera fiind un zid înalt de opt metri de beton şi grănicerii israelieni până acum, în patru luni, au împuşcat 171 de persoane şi au rănit câteva mii. Nu am văzut o reacţie violentă, deci… zicându-se că se încalcă legi acolo”, a spus parlamentarul de Galați.

Citește și:

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa: Toţi cei care au depus plângeri la Parchet după protestul diasporei ar trebui sancţionaţi

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati