Ambasadorul Marii Britanii, în vizită la Galaţi: Englezii au votat să iasă din UE, nu din Europa

* Vineri, Excelenţa Sa Paul Brummell se va întâlni cu studenţii Universităţii “Dunărea de Jos” *

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Excelenţa Sa Paul Brummell, face în aceste zile o vizită în oraşul şi judeţul Galaţi. Ambasadorul a avut discuţii în timpul zilei cu preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, şi cu primarul Ionuţ Pucheanu. Cei trei au participat alături şi la o conferinţă de presă în care, după ce a făcut un istoric al relaţiilor strânse şi al colaborării comerciale între Marea Britanie şi Galaţi, mai ales în perioada în care aici era Comisia Dunării, ambasadorul a precizat că trebuie redezvoltate aceste legături. Paul Brummell a precizat că Galaţiul are multe de oferit ca poziţie şi capital uman, dar, într-adevăr, nu stă bine la infrastructura rutieră şi asta ar putea deveni o provocare pentru un potenţial investitor.

Ambasadorul nu crede că Brexitul va schimba în rău relaţiile comerciale anglo-gălăţene deoarece englezii ies din Uniunea Europeană, nu din Europa. La fel, ambasadorul a precizat că domnia sa crede că, în ciuda Brexitului, instituţiile de învăţământ superior din Regatul Unit vor fi în continuare agreate de tinerii români, în general, şi gălăţeni în special.

Cetăţenii români sunt bineveniţi în continuare în Marea Britanie, deocamdată nimic nu s-a schimbat, dar se poartă negocieri între Marea  Britanie şi UE pentru drepturi şi îndatoriri egale atât pentru cetăţenii UE din Marea Britanie, după Brexit, cât şi pentru cetăţenii Marii Britanii în statele UE, pe principul reciprocităţii.

Oficialul din Regatul Unit e în vizită în regiune, iar la Galaţi va participa la conferinţa cu tema “Relaţiile consulare româno – engleze în secolele XIX – XX”, organizată la Muzeul “Casa Cuza Vodă”, urmând ca mai apoi să se întâlnească cu studenţii.

Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, a precizat că, mai ales după Brexit, o parte a afacerilor din Regat s-ar putea reloca în Zona Liberă, poate ultima de acest fel din regiune. Oficialul gălăţean a mai precizat că Paul Brummell va face lobby pentru Galaţi atât pe parte comercială, cât şi pe parte turistică, ambasadorul fiind la a treia vizită la Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati