Ambasadorul Poloniei, în vizită la Galaţi, despre produsele proaste vândute în Europa de Est: Comisia Europeană deja a fost înştiinţată!

* Ambasadorul a avut întâlniri cu oficialii administraţiei publice locale de la Galaţi *

Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Marcin Wilczek, aflat miercuri în vizită la Galaţi, a făcut un comentariu despre suspiciunile că unele firme mari vând în Europa de Est produse de calitate inferioară celor comercializate în Europa Occidentală. “Această problemă a fost ridicată şi la ultima întâlnire a grupului de la Vişegrad (organizaţie de cooperare regională, fondată în 1991, din care fac parte Ungaria, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia – n.r). Trebuie analizată problema. Comisia Europeană deja a fost înştiinţată referitor la aceste suspiciuni şi dacă, într-adevăr, vor fi confirmate suspiciunile, atunci vorbim de un fenomen cu care nu putem fi de acord”, a afirmat înaltul demnitar polonez.

Înaltul oaspete a abordat şi declaraţiile recente  privind o Europă cu două sau mai multe viteze trebuie să aibă parte de o abordare liniştită, în condiţiile în care Europa va trece printr-o perioadă destul de furtunoasă cu alegeri în anumite state. “Pe de o parte, este foarte greu să ne gândim la o Europă cu două sau mai multe viteze pentru că nu prea ştim la ce se referă acest lucru. Până acum, sunt doar nişte declaraţii, arhitectura concretă deabia va fi cunoscută. Numele Uniunea Europeană (UE) aşa cum o arată este o uniune, de aceea şi România, şi Polonia au aderat la această uniune. În cadrul UE există zone cum ar fi zona euro, de care Polonia nu aparţine, care formează în interiorul UE zone separate. Cred că, deocamdată, trebuie să avem o abordare liniştită referitoare la aceste declaraţii, nu s-au schimbat regulile şi regulamentele UE şi o să vedem care vor fi următorii paşi având în vedere că Europa va trece printr-o perioadă destul de furtunoasă cu alegeri în anumite state”, a spus Marcin Wilczek.

Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Marcin Wilczek s-a întâlnit cu prefectul judeţului Galaţi, Aurelian Panaitescu, cu preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, şi cu primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

2240 Vizualizari 12 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati