Angajații APIA au ieșit în stradă, speriați că li se vor micșora salariile la 1 ianuarie 2018

* Protestul spontan a durat trei ore şi a avut loc în întreaga ţară *

Disperați că salariile li se vor micșora la 1 ianuarie, după intrarea în vigoare a Legii salarizării, angajații Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au ieşit astăzi în stradă pentru a solicita menținerea salariilor la nivelul actual, adică între 2.000 lei pentru debutanți și 8.000 lei pentru funcționarii publici cu funcții de conducere. Funcţionarii APIA au întrerupt lucrul timp de trei ore, între 9:00 şi 12:00.

La Brăila au ieşit în stradă atât angajații Centrului Județean al Agenției pentru Plăti și Intervenție în Agricultură, cât și cei din centrele locale de pe raza județului. Temerea lor cea mai mare este că Legea salarizării va avea un impact negativ asupra salariilor pe care le încasează, în sensul că veniturile acestora se vor diminua cu sume cuprinse între 700 și 2.800 lei. În plus, oamenii spun că sunt discriminați, salariile lor urmând a scădea, spre deosebire de cele ale colegilor de la centru, care nu vor fi diminuate.

Protest a fost şi la Galaţi. Aproximativ 20 dintre angajaţii centrului local APIA din municipiul Galaţi au ieşit în faţa sediului instituţiei astăzi, între 9:00 şi 12:00, solidarizându-se cu colegii din restul ţării. Şi ei se tem că salariile le vor scădea după 1 ianuarie şi îi cer Guvernului să nu opereze modificări în grila lor de salarizare. De asemenea, oamenii se plâng că au deja salarii mai mici decât colegii din Capitală, deşi cei din teritoriu duc greul instituţiei.

3083 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati