Animale transportate în condiții improprii și fără documente legale

Polițiști și reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Galați au descoperit un transport ilegal de animale la Priponești, în județul Galați. 29 de vaci au fost încărcate într-un camion și transportate zeci de kilometri în condiții improprii.

„În timpul unei acțiuni, polițiștii de ordine publică din Galați, împreună cu reprezentanți ai DSVSA Galați, au depistat în trafic, în localitatea Priponești, un transport ilegal de bovine. Din verificări a reieșit că 29 bovine erau transportate în condiții improprii și fără documente de proveniență. Din totalul lor, doar trei aveau aplicat crotal auricular”, se arată într-un comunicat de presă.

Animalele fuseseră încărcate în camion din județele Tulcea, Vaslui, Vrancea, Brăila și Galați, iar deținătorul acestora a recunoscut că le-a achiziționat fără documente legale.

În cauză, s-a dispus sechestru asigurator asupra animalelor și au fost aplicate amenzi de 13.100 de lei. Cercetările în cauză sunt continuate de polițiștii de ordine publică din Galați.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati