ANSVSA a confirmat 11 cazuri de gripă aviară în judeţul Galaţi! Au fost raportate suspiciuni noi

* În Iveşti şi Lieşti au fost montate afişe de avertizare în scopul limitării contactului între oameni şi păsările sălbatice, iar medicii veterinari efectuează inspecţii în gospodării şi ferme *

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Influenţa Aviară – Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală din cadrul ANSVSA  a confirmat existenţa a 11 cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice în judeţul Galaţi. Dintre cele 11 cazuri, trei au fost depistate în Zona Valea Romilor din comuna Iveşti, sat Iveşti, la trei lebede, şi alte opt cazuri, în zona podului de pe strada Hăţaş din satul Lieşti, comuna Lieşti, la trei lebede şi cinci raţe sălbatice.

Totodată, au fost raportate suspiciuni noi, în cazul a cinci lebede de pe fondul de vânătoare nr. 7, din zona Lieşti-Iveşti. Aceste cinci suspiciuni de influenţă aviară la păsări sălbatice aşteaptă confirmarea din partea Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Influenţa Aviară – Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală.

Ca măsuri de prevenție, în cele două zone din Iveşti şi Lieşti au fost montate afişe de avertizare în scopul limitării contactului între oameni şi păsările sălbatice, iar medicii veterinari efectuează inspecţii în gospodăriile şi fermele din zona de supraveghere, adică pe o rază de zece kilometri în jurul locului unde au fost găsite păsările moarte.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati