Antoneta Ioniţă, deputat PNL Brăila: Medicii de familie sunt tratați ca niște fraieri de serviciu

* Fostul şef al UPU de la Brăila a lansat critici dure la adresa Ministerului Sănătăţii *

Deputatul PNL de Brăila, medicul Antoneta Ioniţă, fost şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, critică ministerul de resort. Invitata ediţiei de miercuri a emisiunii “Deschide Lumea”, de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, Antoneta Ioniţă a punctat atât problemele din sistemul medical românesc, cât și problemele din administrația locală și județeană din Brăila.

“Ministerul Sănătății nu vrea să facă prevenție. Medicii de familie care oferă în momentul acesta 80% dintre serviciile medicale din sistem și care ar trebui să fie stimulați și încurajați să rămână în această specializare sunt tratați ca niște fraieri de serviciu. (…) Cei tineri care vin din urmă nu se mai gândesc să intre în această specializare. (…) În perioada de viroze ajungem să consultăm câte 40 de pacienți pe zi”, a declarat Ioniţă.

Referindu-se la ceea ce s-a schimbat în Brăila din momentul alegerilor locale din iunie 2016, deputatul PNL a punctat problemele cu care se confruntă comunitatea, de la drumurile pline de gropi, la mizeria întâlnită în anumite zone din municipiu și certurile din ședințele de Consiliu. Asta în timp ce “primarul pare mai preocupat să-și cosmetizeze imaginea pe internet, decât să rezolve problemele oraşului”.

Liberalii au demarat o campanie de strângere de semnături pentru înjumătățirea taxei de salubritate și eliminarea taxei pe apa de ploaie. “Nu este o campanie pentru a ne promova pe noi, liberalii. E o campanie venită de la cetățenii nemulțumiți, ce are drept scop sesizarea neregulilor. Lumea este total nemulțumită. (…) În lunile iulie și august nu a plouat deloc, dar au fost facturi în care apa pluvială costă mai mult decât apa menajeră consumată. (…) Brăilenii au văzut că suntem alături de ei”, a afirmat deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniţă.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati