Apă Canal montează o conductă provizorie în Mazepa, acolo unde au apărut tasări

* Totodată, Primăria a dispus demararea în regim de urgență a unei expertize tehnice, pentru care vor fi alocați bani din fondul de rezervă *

Primăria Galați a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situații de Urgență după ce, în Mazepa, asfaltul s-a crăpat, iar la blocurile din zonă au apărut crăpături și urme de tasare. Echipele societății Apă Canal fac investigații și măsurători, iar în zilele următoare vor monta o conductă provizorie pentru alimentarea cu apă a cartierului. În felul acesta va fi anulată conducta veche, care a suferit mai multe avarii în ultimele luni.

Pentru a se constata cu precizie care sunt cauzele care au condus la apariția acestui fenomen, Primăria a dispus demararea în regim de urgență a unei expertize tehnice. Pentru această expertiză, banii vor fi alocați din fondul de rezervă. Astfel, vor fi monitorizate fisurile apărute la nivelul solului, vor fi verificate sistemele de preluare a apelor pluviale, rețelele de apă și subsolurile imobilelor din această zonă.

În funcție de rezultatele expertizei tehnice, se vor lua măsurile care se impun pentru înlăturarea cauzelor, remedierea efectelor apărute și prevenirea apariției altor fenomene de acest gen.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati