APEL către primarii din Brăila și Galați de a se delimita de acțiunile Guvernului Grindeanu

* Scriitorul Marian Coman le solicită membrilor PSD Brăila și Galați să nu fie complici cu infractorul Liviu Dragnea și să îi ceară Guvernului retragerea ordonanțelor de urgență de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală *

Scriitorul Marian Coman le cere membrilor PSD să se delimiteze de acțiunile Guvernului Grindeanu, care a adoptat, peste noapte, ordonanțele de urgență de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală. Prezent, marți seară, în platoul emisiunii „Deschide lumea” de la Realitatea TV Galați-Brăila, el i-a nominalizat în apelul său pe Mihai Tudose, Marian Dragomir, Aurel Simionescu și pe alți membri PSD din Brăila și Galați.

„Sunt convins că există oameni în PSD Brăila și în PSD Galați care nu sunt de acord cu ceea ce face președintele Dragnea, până la urmă un infractor condamnat de justiție care, printr-o întâmplare, a ajuns președinte al acestui partid. Sunt oameni care nu rezonează cu tipul ăsta de abuz. Fac un apel la ei să facă ceva, să se delimiteze de ceea ce fac Dragnea și gașca lui. Fac un apel la domnul Tudose, președintele PSD Brăila, fac un apel la tinerii din PSD, la domnul Caranica, la domnul Rândunică, să înțeleagă că nu așa merg lucrurile, că nu așa se face politică într-un stat de drept. Fac un apel la domnul Viorel Mortu, fost președinte de Consiliu Județean, la domnul Rotaru, la domnul Aurel Simionescu, la domnul Marian Dragomir, primarul municipiului Brăila, la domnul Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați, să se delimiteze public de tipul ăsta de abordare și să facă mai mult decât atât. Să trimită adrese către conducerea partidului și către Guvern, să-și dea demisia din PSD dacă e nevoie, așa cum au făcut câțiva membri PSD chiar astăzi. Altfel, ei devin complici la această nenorocire pe care o fac României.

Dacă ei nu se vor delimita public zilele următoare de acest fel de a face politică – și cred că există mii de soluții pentru asta – de la a cere demisia lui Dragnea din fruntea partidului, până la a-ți da demisia din partid și din funcțiile pe care le ocupi, îmi va fi foarte clar că sunt complici. Nu or să aibă nicio scuză dacă or să tacă și or să accepte această mizerie”, a spus Marian Coman.

Miercuri dimineață, Florin Jianu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, și-a anunțat demisia din Guvern. “Am pregătit acest mesaj încă din seara celebrei ședințe de Guvern, am amânat însă decizia sperând ca gândul bun sau măcar presiunea străzii îi vor determina pe cei care au greşit conceptual, dar și pe cei care au acționat, să aibă onoarea de a-și repara «eroarea» și să ne continuăm liniștiți activitatea. Dacă ei nu au făcut-o două zile, poate acest exemplu le va fi util”, a scris Florin Jianu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Și Aurelia Ciurea, fost ministru în Guvernul Ponta și fost parlamentar PSD și-a dat demisia din partid încă de marți. „Suntem și noi vinovați atunci când susținem persoane care se identifică cu corupția, hoția și cu astfel de mecanisme precum cele de ieri noapte”, a spus fostul ministru.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati