Aplicaţie ce monitorizează starea drumurilor, lansată în România la Galaţi

* SmartRoadSense înregistrează automat calitatea carosabilului şi actualizează harta *

Universitatea “Dunăre de Jos” din Galaţi a găzduit, astăzi, evenimentul de lansare în România a unei aplicaţii care monitorizează în timp real starea drumurilor. SmartRoadSense a fost creată în patru ani de cercetătorii italieni de la Universita’ degli Studi di Urbino “Carlo Bo”, alături de  alţi colegi, în cadrul proiectului pilot CROWD FOR ROADS – Horizon 2020.

Aplicaţia poate fi descărcată gratuit pe orice smartphone, înregistrează automat orice denivelare din carosabil şi transmite datele către un server din Italia care actualizează harta drumurilor la fiecare 6 ore. Folosirea aplicaţiei are drept scop cointeresarea cetăţenilor să semnaleze problemele de infrastructură rutieră, dar şi încurajarea autorităţilor locale să ia măsuri şi să prioritizeze astfel mai eficient lucrările de reparaţii. Aplicaţia poate fi instalată inclusiv pe telefoanele mobile ale celor care lucrează în cadrul primăriilor sau la companiile de drumuri.

Din păcate, deşi la evenimentul de lansare de la Galaţi au fost invitate autorităţile locale din toată ţara, niciun primar nu a venit.

vlcsnap-2017-12-12-13h27m08s126

crowd4roads

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati