Arcellor-Mital-Galati

ArcelorMittal Galaţi a fost certificat pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice

Combinatul-ArcelorMittal-Galati--amendat-cu-100-000-de-lei-de-Garda-de-Mediu* Producătorul de oţel a primit certificarea Lloyd’s Register privind Sistemul pentru Managementul Energetic al Companiei, ca urmare a investiţiilor tehnologice semnificative *

Organizaţia independentă de management al riscului Lloyd’s Register a acreditat combinatul siderurgic gălăţean cu ISO 50001:2001, în urma unui audit al eficienţei energetice. Sistemul pentru Managementul Energetic al ArcelorMittal Galaţi este aplicabil activităţilor de producere a tablei groase de oţel, benzi şi table din oţel laminate la cald, benzi şi table din oţel laminate la rece, benzi şi table din oţel zincate, se arată într-un comunicat al companiei.
“Acreditarea primită de compania noastră confirmă încă o dată faptul că strategia de îmbunătăţire a eficienţei energetice a operaţiunilor are rezultate concrete”, a declarat directorul general al combinatului, Bruno Ribo. “Activăm pe o piaţă foarte competitivă şi eficientizarea costurilor operaţionale este un element-cheie în protejarea viitorului nostru. Acesta este motivul pentru care facem parte din Programul Energize al ArcelorMittal Europa, care vizează reducerea consumului specific de energie şi îmbunătăţirea productivităţii”, a adăugat Ribo.
Potrivit companiei, Programul “Energize” al ArcelorMittal Europa a contribuit deja la reducerea consumului energetic în Galaţi cu 15%. Programul este în desfăşurare şi acoperă o gamă largă de domenii, de la echipamente şi procese energo – intensive, până la activităţi de birou şi implică întreaga organizaţie, de la sectorul operaţional, la mentenanţă, departamentele de investiţii şi de cumpărări.
Începând cu anul 2009, ArcelorMittal Galaţi a investit peste 350 de milioane de euro în îmbunătăţiri tehnologice, în modernizarea unităţilor de producţie şi înlocuirea de echipamente. Aceste investiţii au condus la o reducere a consumurilor de energie pe tot lanţul de producţie.
ArcelorMittal Galaţi mai deţine şi acreditările Lloyd’s Register privind Sistemele de Management al Mediului, al Securităţii și Sănătății în Muncă şi al Calităţii.

4887 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati