Arşi la buzunare pentru că fumau în locuri interzise. Cea mai mare amendă aplicată în 2017

* O firmă a fost amendată cu 5.000 de lei anul acesta pentru nerespectarea Legii anti-fumat *

Numai în primele două luni ale acestui an, la nivelul municipiului Galați polițiștii locali au aplicat, în baza Legii 349/2002 – actualizată, privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 94 de sancțiuni contravenționale, în sumă de 6.000 lei. Acestea s-au îndreptat împotriva unor cetățeni sau societăți comerciale care nu au respectat prevederile actului normativ.

“Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate unor persoane care fumau în locații precum: spații de joacă pentru copii, unități de învățământ, stații de autobuz, piețe agroalimentare etc. La societăți comerciale, cea mai mare sancțiune aplicată în acest an este în sumă de 5.000 lei. Trebuie precizat că, de la intrarea în vigoare a Legii 349 – actualizată, privind prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, la nivelul municipiului Galați, polițiștii locali au aplicat un număr de 244 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 11.900 lei”, a precizat Aurelia Matei, de la Poliţia Locală Galaţi.

Nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor Legii anti-fumat se sancționează cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 de lei. Persoanele juridice care încalcă Legea 349/2002 – actualizată riscă sancțiuni, după cum urmează: 5.000 de lei la prima abatere, amendă contravențională de 10.000 de lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a dus la suspendarea activității la a doua abatere, iar săvârșirea unei noi contravenții se sancționează cu amendă contravențională de 15.000 de lei plus sancțiunea complementară de închidere a unității.

2595 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati