Atenţie! După Paşti, în Galaţi şi în alte localităţi din judeţ vor suna sirenele! Vor fi, însă, doar teste

* Exerciţiul se va derula în perioada 18-21 aprilie, a anunţat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă *

În Săptămâna Luminată, după Paşti, în municipiul Galaţi se vor auzi sirenele de alarmare publică, însă gălăţenii nu trebuie să se sperie pentru că este vorba despre un simplu exerciţiu de testare şi verificare a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. “Comitetul Local Pentru Situații de Urgență informează că în perioada 18-21.04.2017 se va desfășura exercițiul național de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă – PROCIV 2017. Scenariul exercițiului vizează primirea unor informări cu privire la iminența producerii unor situații de protecție civilă generate de căderea de obiecte din atmosferă și derularea activităților specifice în astfel de situații. Scopul exercițiului este de testare și verificare a sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă, acest lucru realizându-se prin acționarea mijloacelor de alarmare acustică – alarmă dezastre. Pe durata exercițiului se va emite doar semnalul de alarmare acustic – alarmă la dezastre – compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Acestă informare publică are rolul de a explica semnificația semnalelor acustice și de a preîntâmpina panica în rândul populației”, a anunţat Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, exerciţiul va avea loc simultan și în alte localități din județ, respectiv Tecuci, Berești, Târgu Bujor, Corni, Corod, Costache Negri, Frumușița, Fundeni, Ivești, Oancea, Pechea, Slobozia Conachi, Valea Mărului și Vlădești.

Decizia autorităţilor de a informa, din timp, populaţia, despre această alarmare este binevenită în contextul în care, în octombrie 2013, o defecţiune tehnică a sistemului de alarmare publică a pus pe jar tot oraşul, căci sirenele au sunat, în prag de seară, panicând populaţia – o situaţie care s-a repetat, apoi, la o distanţă de o săptămână, explicaţia celor resposnabili fiind aceea că noul sistem de alarmare… s-a resetat singur!

Potrivit datelor publice, în municipiul Galaţi există 145 de adăposturi civile de apărare antiaeriană.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati