I-au explodat petardele în mâini. Incident de sărbători la Hanu Conachi

* Bărbatul a fost preluat de un echipaj al Ambulanţei şi dus la Galaţi, unde a fost operat *

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Hanu Conachi, a avut nevoie de ajutor medical din partea Ambulanţei şi a fost şi operat după ce, acum câteva zile, de Crăciun, i-au explodat câteva petarde în mâini. “Bărbatul a suferit leziuni la nivelul palmelor şi degetelor din cauza unor petarde care au explodat”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgenţă şi a fost  supus unei intervenţii chirurgicale. Nu a suferit amputaţii, ci doar răni care au fost curăţate şi suturate.

În această perioadă, la fel de important ca manipularea articolelor pirotehnice este şi locul de unde acestea sunt cumpărate deoarece există mulţi vânzători ilegali. Chiar ieri în comuna Fundeni, din care face parte satul Hanu Conachi, poliţiştii au depistat un astfel de caz. “Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat o femeie de 53 ani, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Fundeni, care oferea spre vânzare, la punctul de lucru din localitate, mai multe articole pirotehnice, după cum urmează: trei baterii cu 7 focuri, 1.180 petarde diferite mărci, 11 candele romane, 40 artificii fluturaş şi 8 artificii tip vulcan”, se arată în comunicatul IPJ Galaţi. Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, poliţiştii întocmind dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati