Au strâns 150.000 de lei în câteva săptămâni prin metoda “Accidentul”! Cinci persoane au fost reținute, capul bandei opera din închisoare

* Doar în perioada noiembrie-decembrie, cei cinci au comis 22 de infracțiuni de înșelăciune și tentativă la înșelăciune în Brăila, creând un prejudiciu de 150.000 de lei *

metoda-2Reținerile au fost făcute ieri, după ce în cursul zilei de miercuri polițiștii brăileni, având suportul de specialitate al Serviciului Operațiuni Speciale Galaţi – Biroul Operațiuni Speciale Brăila, au efectuat şapte percheziții la persoane bănuite de înşelăciuni prin metoda ”Accidentul”. În urma acestor percheziții, cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore. În cadrul aceleiași acțiuni, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au solicitat și controale în două camere de deținere ale Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galați. Totodată, doi dintre deținuți au fost transferați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brăila, pentru efectuarea de cercetări.

Activităţile s-au desfăsurat în cadrul unui dosar penal în care cinci persoane sunt bănuite de comiterea a 22 de infracțiuni de înşelăciune și tentativă la înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie-decembrie a.c., una dintre persoanele transferate din Penitenciar, un gălăţean de 34 de ani, ar fi săvârşit, pe raza municipiului Brăila, 22 de infracțiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul”, dintre care cinci în forma tentativei, fiind ajutat de alte patru persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Prejudiciul cauzat este de 150.000 de lei.

Cu această ocazie, au fost puse în aplicare zece mandate de aducere. În baza probatoriului administrat în cauză, cele cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând că astăzi să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă.

La acțiunile desfăşurate au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brăila. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a persoanelor în cauză.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati