Au venit cu boxe şi formaţie în cimitir. Petrecere la mormânt pregătită de o familie de rromi din Brăila, oprită la timp de Poliţia Locală

* De teama amenzilor, cei veniţi să îşi pomenească morţii au lăsat grătarele acasă *

Dacă în anii trecuți, rromii care veneau să sărbătorească Paștele Blajinilor în Cimitirul Sf. Constantin din Brăila umpleau aleile cimitirului cu fum de grătar, anul acesta s-au văzut nevoiți să vină cu friptura pregătită de acasă, deorece amenzile usturătoare aplicate de Poliția Locală i-au convins să renunţe la grătare.

Femeile s-au pregătit încă de ieri cu mâncare ca de Paște și au întins peste morminte mese mari, stropite din belșug cu băutură fină.

Cu toate acestea, una dintre familiile de rromi venite să își pomenească morții s-a gândit că, poate, răposaților le e dor de o petrecere pe cinste, așa că au instalat în cimitir un generator, boxe și instrumente muzicale, cu gândul că, după ce preotul le va citi merindele, vor porni petrecerea. Au fost însă nevoiți să renunțe la planul lor, după ce poliţiştii locali i-au avertizat că vor fi amendați în secunda în care prima notă muzicală va sparge liniștea din cimitir.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati