UPDATE – Aurel Simionescu, la ieşirea din arestul IPJ Galaţi: Mâine mă voi duce la muncă (VIDEO)

* Cercetat de procurorii DNA pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene, Simionescu a declarat că ce a făcut, a făcut din dorinţa de a face, în ciuda lipsei de experienţă şi a erorilor *

UPDATE – Primarul suspendat al Brăilei, Aurel Simionescu, eliberat din arest preventiv, luni, prin decizia Curţii de Apel Galaţi, a fost aşteptat de soţie şi de restul familiei, luni seară, la ieşirea din arestul IPJ Galaţi. S-au îmbrăţişat, iar Simionescu a vorbit şi cu jurnaliştii care îl aşteptau.

Reporter: Liber până la urmă? Mâine vă duceţi la lucru?

Aurel Simionescu: Teoretic, da.

Rep.: Cum au fost cele zece zile de arest?

A.S.: Au fost dificile, dar e o experienţă de viaţă. Nu mi-am dorit-o, dar este o experienţă.

Rep.: În continuare, cum răspundeţi acuzaţiilor care vi se aduc?

A.S.: Aşa cum am spus şi am declarat de fiecare dată, eu sunt un om de echipă, nu unul care bate cu pumnul în masă, nu sunt un om care strig la oameni. Ce am făcut, am făcut cu echipa. Brăila a fost şi este încă unul dintre oraşele care a absorbit cei mai mulţi bani europeni. În 2009-2010, nu aveam nici multă experienţă, nu aveam nici practică, dar aveam dorinţa de a face. Sunt şi greşeli, sunt şi erori. De aici şi până la diverse tipuri de discuţii, e cale lungă. Mâine mă voi duce la muncă, categoric. Eu nu am lipsit de la muncă niciodată.

Rep.: Aveţi suspiciunea că e dosar politic?

A.S.: Nu am discutat asta niciodată şi nici nu vreau să o fac.

Mai trebuie spus că, odată cu Aurel Simionescu, a ieşit din arestul Poliţiei şi fostul director economic al Primăriei Brăila, Stoica Anghelescu.

Cei doi sunt cercetaţi de procurorii DNA Galaţi pentru abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene în cazul modernizării Bulevbardului Dorobanţi din municipiul Brăila.


* Aurel Simionescu şi Stoica Anghelescu, primarul suspendat al Brăilei şi fostul director al Serviciului Taxe şi Impozite al Primăriei Brăila, sunt cercetaţi în stare de libertate. Asta după ce au cerut, luni, Curţii de Apel Galaţi, prin intermediul avocaţilor, să respingă decizia de arest preventiv dată de magistraţii Tribunalului în urmă cu o săptămână, la cererea procurorilor DNA *

SIMI LA IESIREAcuzaţi de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri europene la atribuirea lucrărilor de reabilitare ale bulevardului Dorobanţi din Brăila, Simionescu şi Anghelescu au fost aduşi, alături şi de alţi inculpaţi din alte dosare, în duba Poliţiei la Curtea de Apel. Simionescu părea că speră la eliberare, cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă când a fost întrebat. Tribunalul Galaţi le-a dat celor doi arest preventiv deoarece se crede că aceştia ar mai putea afecta ancheta. În acest caz mai sunt cercetaţi şi audiaţi ca martori persoane care lucrează în Primăria Brăila.
,,Astăzi nu s-a discutat despre vinovăţie sau nevinovăţie, ci despre suspiciunea rezonabilă legată de probele care să justifice sau nu arestarea preventivă şi starea de pericol. În primul rand, am cerut respingerea propunerii de arestare preventivă în legătură cu nişte fapte care nu sunt clar dovedite şi care s-au desfăşurat pe baza unei discuţii legale şi a unei hotărâri a Curţii de Apel Galaţi. Dar dacă se va considera că este nevoie de o măsură restrictivă, noi am cerut controlul judiciar sau, eventual, arestul la domiciliu. A fost un proces care se pare că a început sub forma anchetei penale de un an şi jumătate şi el a devenit public de o săptămână, ceea ce, din punctul nostru de vedere, a împietat asupra dreptului la apărare şi asupra posibilităţii acuzaţilor de a-şi face apărări în raport cu acuzaţiile intempestive aduse. Astăzi nu s-a discutat despre vinovăţie sau nevinovăţie, ci despre suspiciunea rezonabilă legată de probele care să justifice sau nu arestarea preventivă şi starea de pericol. Pot să vă spun că fondul cauzei se referă la un contract de achiziţii publice derulat în 2010, firmele care au fost implicate au putut să facă contestaţie în aceea perioadă. Contestaţiile au fost făcute şi finalmente au fost soluţionate de către Curtea de Apel Galaţi, care a decis, în decembrie 2010, că aceea licitaţie este legală şi trebuie să continue. Pe baza acestor dispoziţii legale şi a Curţii de Apel Galaţi s-a derulat mai departe procedura de licitaţie care era considerată a fi legală şi validă, dar în legătură cu care Parchetul consideră astăzi, în februarie 2016, că s-a desfăşurat în condiţii de ilegalitate”, a declarat Gigel Potrivitu, avocatul lui Aurel Simionescu.

Curtea de Apel i-a lăsat pe Simionescu şi pe Anghelescu să fie cercetaţi în stare de libertate, fără nicio măsură de control judiciar.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati