Avertizare de la specialişti înainte de sărbători: Cumpăraţi doar carne de porc testată!

* Numai în luna decembrie, în judeţul Galaţi au fost descoperite patru focare de trichineloză *

33Animaţie mare în pieţele gălăţene şi nu numai în apropiere de Crăciun, când carnea de porc este la mare căutare. Gălăţenii cumpără toate tipurile de carne din porc, dar aceasta trebuie să aibă ştampila care atestă că animalul a fost testat la trichinela spiralis şi nu este bolnav.

Din păcate, numai în luna decembrie în judeţul Galaţi au fost depistate patru focare de trichineloză, dintre care trei la ţară şi unul în municipiul Galaţi. În tot anul, 18 porci au fost depistaţi a avea trichineloză.

La cel din urmă focar depistat, în oraşul Galaţi, în decembrie, carnea fusese deja consumată înainte de analizare şi 11 persoane care au consumat-o au fost îndreptate către Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. La nivelul judeţului nu s-a înregistrat deocamdată nicio îmbolnăvire cu trichineloză la om, dar au fost acele 11 persoane suspectate a avea boala. După investigaţii a reieşit că toţi cei 11 erau sănătoşi, dar au primit, preventiv, tratament antiparazitar.

Autorităţile reamintesc faptul că, dacă la testarea la trichină proba de carne iese pozitivă, persoana în cauza va fi despăgubită de stat la preţul pieţei.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati