Bacalaureat 2017: Promovabilitate de 79,59% la Galaţi şi trei fete de 10,00, toate colege de clasă

* Două colegii din Galaţi au avut promovabilitate de 100% – este vorba despre Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” şi Colegiul Naţional “Costache Negri” *

Trei prietene, colege de clasă, sunt şi singurele gălăţence care au luat cele trei note de 10,00 din judeţul Galaţi la Bacalaureat. Toate trei fac parte din clasa cu profil matematică-informatică a Colegiului Naţional “Vasile Alecsandri”. Dacă  în toţi anii de liceu au mers mână în mână, de acum drumurile li se despart. Alina Cristea, copilul rătăcit al grupului, va pleca la Viena să studieze comunicarea şi limbi străine, dorind să devină translator, poate chiar  la ONU, sau traducător literar, Anca Guţu va studia medicina la Cluj, iar Mihaela Cătălina Coman , “profesoara” grupului, va lua drumul Capitalei, unde va studia matematica, pentru că visează să fie profesor universitar. “Ştiam mereu că eu voi face facultatea în altă ţară. Asta mi-am dorit. Familia mă susţine. De fapt, mama mea are o vorbă, pentru care o respect – decât să îmi plângă de milă, mai bine să îi fie dor de mine”, a spus Alina Cristea. Pe Mihaela Cătălina nu o sperie salariile mici din educaţie. Vrea să fie dascăl. “Voi studia matematica la Bucureşti. Am observat că am vocaţie pentru a preda, a explica şi vreu să o fructific”, a spus Mihaela Cătălina. Anca are şi ea un drum sigur de urmat. “Voi studia medicina la Cluj. Nu vreau să plec din ţară. Nu mă aşteptam să iau 10,00, dar mai ales să luăm toate 10,00, este minunat”, a spus şi Anca Guţu.

Reteţa lor de 10,00? Studiu, pasiuni, dar şi distracţiile specifice vârstei. Şi nu e de ignorat nici nici faptul că niciuna nu a făcut pregătire pentru Bacalaureat. Cele trei fete spun că deja regretă viaţa de licean.

În judeţul Galaţi, promovabilitatea la actuala sesiune a Bacalaureatului este de 79,59%, mai mare cu aproape două procente faţă de anul trecut. Au fost două colegii care au avut promovabilitate de 100%, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” şi Colegiul Naţional “Costache Negri”, dar şi cinci  licee care au avut sub 40% promovabilitate.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati