Bacalbaşa, atac la Turcan: Dă cu labele, vezi că faci fractură şi nu mai poţi să… votezi”. Reacţia lui Cristache: Îmi este rușine că ne-am asumat independența de a pune porcul în capul mesei

* Declaraţiile de mahala făcute astăzi, în plenul Parlamentului, de către deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa au stârnit reacţii dure din partea politicienilor din Capitală şi de la Galaţi *

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a făcut Galaţiul de ruşine, din nou, prin afirmaţiile licenţioase şi gesturile obscene făcute astăzi la tribuna Parlamentului. Derapajul lui Bacalbaşa a avut loc la scurt timp după ce preşedintele Klaus Iohannis li se adresase parlamentarilor cu ocazia Zilei Europei, a Zilei Independenţei României proclamată în 1877 şi a Victoriei Coaliţiei în cel de-Al Doilea Război Mondial în 1945.

În cadrul dezbaterilor din plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului pe tema comisiei de anchetă a prezidenţialelor din 2009, deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat un atac dur la adresa liderului deputaţilor PNL, Raluca Turcan. “Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân. (…) Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să… votezi”, a spus Bacalbaşa, făcând şi un gest obscen.

Preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase, care îi ceruse fără succes lui Bacalbaşa să-şi încheie discursul, i-a închis microfonul şi i-a cerut să meargă în sală.

corneliu bichinetÎn discursul său, deputatul PSD de Galaţi mai spusese că “violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul”, afirmaţie în urma căreia deputatul PMP de Vaslui Corneliu Bichineţ  (foto stânga) a solicitat drept la replică, spunându-i lui Bacalbaşa: „Aţi trecut de multe ori, stimate domnule scriitor, prin judeţul Vaslui şi nu v-a stricat nimeni rozeta.”

În semn de protest faţă de declaraţiile lui Bacalbaşa şi Bichineţ, parlamentarii USR au părăsit şedinţa de plen, acuzând “nivelul suburban la care a ajuns Parlamentul” şi cerând sancțiuni în comisia de regulament pentru cei doi.

Cristache, PMP: Îmi este ruşine că ne-am asumat independența de a pune porcul în capul mesei

Cristache_CatalinDeputatul PMP de Galaţi Cătălin Cristache a criticat în termeni foarte duri ieşirea deputatului PSD Nicolae Bacalbaşa. “Scenele la care am asistat astăzi sunt demne de grotă, nu de Parlamentul României. Am fost coleg cu Bacalbașa și în CJ Galați, unde avea același comportament bădărănesc, agresând și hărțuind verbal colegii de Consiliu, în special doamnele. L-am tot ignorat, jenat de părul său alb. (…) Bacalbașa a depăşit, însă, orice limită. (…) A ajuns să folosească tribuna Parlamentului ca pe tejgheaua unei spelunci de mahala, la care beau și se-njură laolaltă bețivii cartierului. Comportament tipic: când ești prea prost pentru a spune ceva inteligent, faci scandal, să nu scapi neremarcat. Mai are rost să-ndrăznim să ne amintim că pe 9 mai, acum 140 de ani, Mihail Kogălniceanu proclama independenţa României de la tribuna aceluiași Parlament, ajuns azi tejgheaua de birt a lui Bacalbașa? Îmi este rușine că, după 140 de ani, ne-am asumat independența de a pune porcul în capul mesei”, a declarat Cristache.

Rodeanu, USR: Astfel de intervenții de la tribuna Parlamentului sunt de condamnat

Rodeanu_BogdanŞi deputatul USR de Galaţi Bogdan Rodeanu a taxat derapajul social-democratului, subliniind că nu este primul. “Nu este prima dată când reacțiile domnului Bacalbașa sunt necontrolate. Azi a depășit, însă, o anumită limită. A comis-o! Caracterul obscen al discursului politic, semnele obscene, nu puteau decât să ne determine să protestăm. Astfel, președintele de ședință i-a tăiat microfonul. Dreptul la replică al celuilalt parlamentar a umplut paharul. Am părăsit sala în semn de protest. După solemnitatea discursului președintelui Iohannis, astfel de intervenții de la tribuna Parlamentului sunt de condamnat”, a afirmat Rodeanu.

Mărgărit, PSD: Ieșirea necontrolată a domnului Bacalbașa este regretabilă

Margarit_MiticaBacalbaşa a primit critici inclusiv de la colegii de partid. Deputatul PSD de Galaţi Marius Mărgărit a spus că “ieşirea necontrolată” a acestuia este “regretabilă”. “Domnul Bacalbașa a avut o reacție regretabilă. Dânsul e un om emotiv și, pe fondul huiduielilor din sală, al jignirilor aduse de câțiva parlamentari USR și PNL, cred că și-a dat frâu liber emoțiilor. Generația tânără de parlamentari, din care fac parte, nu are cum să aprecieze nici «ieşiri» de genul celor întâmplate azi, nici de genul celor întâmplate în iarnă, când parlamentarii USR, prin urlete și ţipete, au închis ședința. Am convingerea că rolul senatorilor și deputaților este altul. Ieșirea necontrolată a domnului Bacalbașa este regretabilă. Dânsul este scriitor, doctor, profesor universitar, are o carieră și o vârstă respectabile, dat toate acestea nu sunt argument în favoarea nerespectării unor colegi sau a președintelui de şedinţă”, a spus Mărgărit.

Stângă, PNL: Domnul Bacalbașa nu face cinste gălăţenilor pe care îi reprezintă

Stanga George-CatalinŞi senatorul PNL de Galaţi George Stângă a blamat gafa enormă a deputatului social-democrat. “Ce s-a întâmplat azi în plenul reunit al Parlamentului este regretabil, nefăcând cinste unei instituții care reprezintă interesele românilor. Jignirile și gesturile obscene nu au ce căuta în plenul Legislativului. Atitudinea deputatului Bacalbașa a lăsat din nou de dorit, acesta nefiind la prima acțiune controversată din actualul mandat. Prin comportamentul său, domnul Bacalbașa nu face cinste gălăţenilor pe care îi reprezintă. Că gălățean, m-am simțit jignit de gesturile colegului de la PSD. Se vorbește tot mai mult despre redarea demnității și credibilității Parlamentului, însă prin gesturi și declarații precum cele folosite de Nicolae Bacalbașa nu putem obține așa ceva”, a declarat Stângă.

Dragnea: Cazul va fi discutat miercuri în CExN al PSD

Liviu DragneaPreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat despre derapajul deputatului Nicolae Bacalbaşa că “nu e plăcut” şi că, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, vor fi luate în discuţie eventualele sancţiuni. „Nu este prima dată, l-am rugat personal, este un om pe care îl respect pentru tot ceea ce a făcut și pentru ce face, dar l-am rugat personal să nu mai aibă astfel de ieșiri pentru că acolo nu suntem pe persoană fizică. (…) „Nu este prima dată și nu e în regulă, am primit foarte multe telefoane din țară. De ce trebuie să dăm noi tot felul de astfel de ocazii?”, a precizat liderul social-democraților.

Gafa din februarie – Bacalbaşa, despre protestul USR: “Un act de impotenţă al unor voaierişti”

Amintim că deputatul PSD de Galaţi Nicolae Bacalbaşa a făcut, în trecut, numeroase declaraţii controversate. Cea mai recentă datează din februarie, când, vorbind despre protestul parlamentarilor USR faţă de ministrul Justiţiei de la acea dată, Florin Iordache, a afirmat că este “un act de impotenţă al unor voaierişti”. “Este un act de impotenţă – nu sexuală – politică al unor voaieurişti care, în lipsa unor mecanisme naturale de manifestare a voinţei acestui popor, caută să producă scandal. Nişte impotenţi care nu respectă o cărticică numită Constituţia. Vai de capul lor, să vedem la ce mai dau foc!”, a spus atunci Bacalbaşa.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati