Băiatul dispărut în apele Buzăului, căutat şi de scanfandrii brăileni, a fost găsit mort

* Trupul acestuia a fost preluat de Serviciul de Medicină Legală *

Trupul băiatului de 13 ani dispărut ieri în apele Buzăului, în zona satului Pitulați, a fost găsit de scafandri astăzi, la 18:35, la doi kilometri în aval de locul unde băiatul a intrat în apă. Trupul acestuia a fost ridicat de Medicina Legală.  La căutări au participat şi pompierii brăileni.

Ștefan era elev în clasa a VII-a la Liceul cu Program Sportiv din Brăila, secția de handbal, şi venise în vacanță la bunicii paterni, în localitatea Romanu. Ieri după-amiază, el a plecat cu doi prieteni, pe biciclete, până într-un sat vecin, Gemenele, la bunicii amicilor. La un moment dat, copiilor le-a venit ideea să meargă la scăldat pe malul Buzăului, asta deși niciunul dintre ei nu cunoștea foarte bine zona. Au ajuns în zona satului Pitulați, la 15 kilometri de Romanu, și-au lăsat bicicletele și au intrat să se bălăcească pe mal. La un moment dat, însă, Ștefan s-a îndepărtat de cei doi și a căzut într-o groapă. A strigat după ajutor, dar cum nici cei care îl însoțeau nu știau să înoate, a dispărut sub apă.

Speriați, copiii au urcat malul strigând după ajutor. Un tractorist aflat în zonă a sunat la 112 și la fața locului s-au deplasat echipe de pompieri și o salvare. Căutările au fost sistate ieri, la căderea întunericului, și reluate în această dimineață, cu un echipaj de scafandri. Acțiunea a fost îngreunată de lipsa totală a vizibilității și de curentul foarte puternic din zonă.

Acolo unde copiii au intrat în apă autoritățile locale efectuează lucrări împotriva eroziunii malului, iar albia râului a fost săpată pentru a se scoate pietriș și nisip, necesare pentru reparații. Groapa în care a căzut băiatul este lungă și adâncă de aproape patru metri, iar curenții sunt foarte puternici.

Ștefan mai are un frate, de 18 ani. Părinții sunt în stare de șoc și spun că nu au știut că băiatul a plecat din sat ca să meargă la scăldat. Ieri erau amândoi la serviciu, iar bunicii au crezut că pleacă în sat, până la niște prieteni. În plus, băiatul nici nu știa să înoate, așa că oamenii nu pot să înțeleagă cum a ajuns la 15 kilometri de locuința bunicilor, într-o zonă pe care nu o știa, și, mai mult, s-a băgat și în apă.

Pagina de Facebook a băiatului este plină de comentariile colegilor și prietenilor, care îi deplâng dispariția.

5150 Vizualizari 6 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati