Bărbat în stare gravă după un incendiu pe o navă

* Totul ar fi pornit de la o ţigară aprinsă într-o zonă unde exista o acumulare mult prea mare de oxigen, dar aceasta este deocamdată doar o cauză probabilă *

incendiu2Un bărbat în vârstă de 54 de ani, muncitor în cadrul unei firme de reparaţii navale, se zbate între viaţă şi moarte după ce a luat foc într-un incendiu izbucnit pe fondul unei acumulări de oxigen, pe când se afla în compartimentul motor al unei nave aflate la reparaţii. Totul ar fi pornit de la o ţigară aprinsă, dar aceasta este deocamdată doar o cauză probabilă, aşa cum se presupunea că în incintă ar fi avut loc un arc electric, deşi colegii muncitorului spun că acesta nu suda.

Totul s-a petrecut luni dimineaţa pe nava Rovinari 18, aflată în atelierul de reparaţii pentru remotorizare, unde a avut loc un început de incendiu pe fondul unei acumulări de gaze care a dus la o explozie limitată pe 30 de metri pătraţi, în compartimentul motor. În incintă se afla un bărbat de 54 de ani, tubulator, şi o femeie în vârstă de 52 de ani. Explozia a fost redusă ca intensitate de vreme ce nimeni nu a auzit vreo bubuitură, colegii fiind alertaţi de incendiu. Au intervenit trei autospeciale ale pompierilor şi două ambulanţe ale SMURD.

Femeia a scăpat cu un atac de panică şi nu a mai necesitat internarea. În schimb, starea bărbatului rănit este foarte gravă. Acesta are arsuri profunde pe 90% din corp, iar medicii fac eforturi să îl ţină în viaţă. Este prea instabil pentru a fi transferat, deşi s-ar impune asta, dar deja a suferit mai multe stopuri cardio-respiratorii şi a fost resuscitat.

Din primele date ale anchetei Inspectoratului Teritorial de Muncă reiese că în zonă era o concentraţie mare de oxigen, iar bărbatul şi-ar fi aprins ţigări, de la acestea sau de la flacăra brichetei pornind incendiul. Urmează ca la finalizarea anchetelor să se stabilească cu certitudine cauza care a  dus la rănirea gravă a bărbatului. Deocamdată, efortul principal se face pentru menţinerea lui în viaţă.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati