Bilanţ nou: 28 de persoane rănite de crengi căzute

* Ultimele victime au ajuns la Spitalul Judeţean din Galaţi în această dimineaţă *

Cel mai recent bilanţ al autorităţilor arată că 28 de gălăţeni au ajuns la spital în cursul nopţii şi azi-dimineaţă în urma furtunii de ieri. Ultimii au ajuns la spital azi, la prima oră a dimineţii. “Din cei 28, cinci au rămas internaţi cu numeroase afecţiuni, traumatisme cranio-cerebrale minore, plăgi la diferite membre şi atacuri de panică. Un singur pacient a necesitat internare în Reanimare deoarece a avut un traumatism de bazin şi de coloană lombară”, a declarat dr. Lidia Şandru, de la UPU-SMURD a Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Furtuna de aseară a doborât la pământ peste 130 arbori. Copacii căzuţi au avariat 17 autoturisme şi 11 imobile, dar şi rețeaua de alimentare cu energie electrică din mai multe cartiere ale oraşului şi linia de contact pentru tramvaie și troleibuze, a comunicat Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Pentru degajarea străzilor de arbori şi crengi, serviciile Primăriei au intervenit cu forţe şi utilaje, astfel: Serviciul Public Ecosal – 6 echipe intervenție cu 1 autocamion, 3 încărcătoare frontale, 2 tractoare cu remorcă, 2 autoutilitare; S.C. Gospodărire Urbană S.R.L – 3 echipe intervenție în seara zilei de 25 iulie suplimentate cu încă o echipa începând cu aceasta dimineață, cu 6 motofierăstraie, 3 autoutilitare; S.C Transurb S.A – 4 echipe intervenție cu 2 autoturnuri de intervenție, 1 autotractor și 1 autocamion; societatea Apă Canal S.A Galați – 1 echipă intervenție cu 1 autoutilitară; Poliția Locală – 13 echipaje cu 13 autoturisme. Acțiunea de intervenție a continuat pe toată durata nopții, iar în această dimineaţă forţele au fost înlocuite şi suplimentate.

 

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati