Blajul şi Bistriţa-Năsăud au luat podiumul în finala concursului de protecţie civilă pentru elevi

* 30 de echipe de elevi din 21 de judeţe şi din municipiul Bucureşti au participat la etapa naţională a competiţiei, care s-a desfăşurat la Galaţi *

Concursul naţional de protecţie civilă “Cu viaţa mea apăr viaţa” şi-a desemnat câştigătorii, marţi, la Galaţi. După ce, luni, cele 30 de echipe din toată ţara, formate din 120 de elevi de gimnaziu şi de liceu, au susţinut proba teoretică, marţi a venit rândul celor două probe practice. Acestea s-au desfăşurat pe Stadionul Portul Roşu şi au constat în transportul asistat al unui accidentat aşezat pe o targă pe distanţa de 50 de metri şi deplasarea cu mască pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, lt. col. Eugen Chiriţă, la liceu, pe locul întâi s-a clasat echipa Colegiului Naţional “Petru Rareş” din Bistriţa-Năsăud, urmate de Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare, judeţul Maramureş, pe locul al doilea şi Liceul “Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieş, judeţul Alba, pe locul al treilea. La gimnaziu, primul loc a fost ocupat de echipa Şcolii Gimnaziale “P.P. Aron” din Blaj, judeţul Alba, iar podiumul a fost completat de Colegiul Naţional “George Coşbuc” din localitatea Motru, judeţul Gorj, pe poziţia secundă şi de Şcoala Gimnazială “George Vîlsan” din Amara, judeţul Ialomiţa, pe poziţia a treia. Toţi participanţii au primit premii, medalii şi diplome.

Concursul “Cu viaţa mea apăr viaţa” a fost organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, şi al autorităţilor publice locale.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati