Brăila: 11 cazuri confirmate de infecţie cu virusul West Nile în judeţ şi o suspiciune în municipiu

* Autorităţile sanitare vin cu un set de recomandări pentru a preveni îmbolnăvirea *

11 cazuri confirmate de infecţie cu virusul West Nile în judeţul Brăila şi o suspiciune în municipiu. Acesta este bilanţul de până acum al sezonului supravegherii meningitelor cu virus West Nile, făcut public de către Direcţia de Sănătate Publică Brăila. Cazurile confirmate au fost depistate în localităţile Pântecani – comuna Galbenu, oraşul Însurăţei, sat Plopu – oraş Ianca, sat Agaua – comuna Frecăţei, comuna Movila Miresii, oraş Ianca. Toţi pacienţii sunt în afara oricărui pericol.

Pentru reducerea riscului infectării cu acest tip de virus, Direcţia de Sănătate Publică recomandă evitarea expunerii la înţepăturile ţânţarilor, prin purtarea unor obiecte de îmbrăcăminte adecvate, utilizarea substanţelor chimice repelente de ţânţari, asigurarea condiţiilor care să împiedice pătrunderea ţânţarilor în locuinţe şi desecarea bălţilor din jurul locuinţelor sau golirea recipientelor cu apă statută.

În cazul apariţiei primelor semne de boală, respectiv frebră, dureri de cap, fotofobie, greaţă, vomă, rigiditate de ceafă, se recomandă prezentarea de urgenţă la medic.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati