Brăila: Căpitan de vas ucrainean, salvat cu elicopterul după ce a a suferit un accident la bord

* Un elicopter MAI a preluat bărbatul de pe vas şi l-a dus la mal, unde aşteptau echipajele SMURD *

Salvare spectaculoasă pe Dunăre, la Brăila. Căpitanul unui vas ucrainean care este blocat de trei săptămâni pe Dunăre, în dreptul localității brăilene Chiscani, din cauza sloiurilor de gheață, a avut nevoie de ajutor medical după ce a alunecat și a căzut pe punte. Bărbatul s-a lovit puternic la cap, așa că echipajul a sunat la 112. Deși inițial pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila au încercat să ajungă cu o barcă la vas, sloiurile le-au făcut imposibilă înaintarea, așa că s-a solicitat intervenția unui elicopter de la Tulcea al Ministerului Administraţiei şi Internelor. Din elicopterul echipat cu troliu, un salvator a coborât la bordul navei, l-a asigurat pe căpitan, l-a ridicat apoi la bordul elicopterului și l-a transportat la mal, unde așteptau mai multe echipe de intervenție. Bărbatul de 56 de ani a primit ajutorul unui echipaj SMURD, fiind apoi transportat la spital, pentru investigații amănunțite.

Comunicarea cu bărbatul a fost anevoioasă deoarece el vorbește doar limba rusă, iar pompierii au fost nevoiți să apeleze telefonic un coleg care cunoaște limba pentru a putea lua date de la rănit.

Bărbatul este acum în afara oricărui pericol, la spital fiind așteptat și de un reprezentant al armatorului, care s-a ocupat de formalități.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati