Brăila este gazda Campionatul European de Box Under 22, care se va desfăşura până pe 22 martie

* Aceasta este a cincea competiție importantă, la sporturi olimpice, găzduită de România după Europenele de handbal feminin din 2000, campionatele continentale de judo din 2004, CE de haltere din 2009 și CE de box feminin din 2014 *

Ieri a debutat la Brăila Campionatul European de Box – Under 22, ce se va derula până pe 22 martie. La eveniment participă 196 de sportivi din 31 de țări și alte 155 de persoane oficiale. Sub motto-ul “Boxul se întoarce acasă”, organizatorii brăileni au pregătit festivitatea de deschidere din sala polivalentă “Danubius” în stilul galelor profesioniste, spre încântarea celor prezenți la eveniment.

După foarte mulți ani, România prezintă un lot complet de pugiliști la startul unei întreceri de nivel internațional, la toate cele zece categorii de greutate. Speranțele delegației țării noastre se leagă de Andrei Arădoaie – 81 kg , campion european de tineret în 2014, Marian Pita – 69 kg, deţinător al titlului național U22, dar și al celui de seniori, câştigător al Centurii de aur, și Robert Jitaru – cat. 56 kg, dublu medaliat cu bronz la Campionatul European pentru tineret. Ultimii doi sunt brăileni, dar sunt legitimaţi la Steaua București, în timp ce Arădoaie boxează la Dinamo.

La Brăila este prezent și Franco Falcinelli, președintele Federației Europene de Box, dar și secretarul general Alexandr Egorov.

Prezent la festivitatea de deschidere, primarul Marian Dragomir nu a ratat momentul și le-a explicat celor prezenți că, în ciuda războiului dintre Primărie și Curtea de Conturi pe tema finanțării sportului brăilean, municipalitatea va găsi o soluție ca să nu lase sportivii de izbeliște.

Pentru a preveni incidentele pe timpul desfășurării competiției, au fost luate măsuri de siguranță sporite. Vor intra în misiune 80 de jandarmi, sprijiniți de polițiști locali.

Aceasta este a cincea competiție importantă, la sporturi olimpice, găzduită de România după Europenele de handbal feminin din 2000, campionatele continentale de judo din 2004, CE de haltere din 2009 și CE de box feminin din 2014.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati