Brăila: Iluminatul festiv se aprinde pe 1 decembrie

 * Tot atunci se deschide și Târgul de Crăciun, care va ține până pe data de 6 decembrie *

Brăilenii se vor putea bucura de iluminatul de sărbători începând cu data de 1 decembrie. Anunțul a fost făcut de primarul municipiului, Marian Dragomir, care a precizat că pregătirile pentru împodobitul orașului de sărbători sunt pe ultima sută de metri. “Azi se montează pe clădirea Primăriei instalațiile pentru sărbătorile de iarnă. În oraș avem montate 70% dintre inslatiile de pe străzi și alte câteva locații care vor fi amenajate când vor sosi și brazii. (…) Luminile se vor aprinde pe 1 decembrie. Vom avea și o plasă de lumini în Parcul Monument, la brad”, a afirmat edilul-șef.

Acesta a precizat că tot pe data de 1 decembrie va fi inaugurat și Târgul de Crăciun, care se va desfăşura până pe data de 6 decembrie, atunci când este ziua patronului spiritual al orașului, Sf. Nicolae. “Târgul va fi amenajat în parcarea Primăriei municipiului Brăila, dar și pe platoul din fața Primăriei, unde vor fi și restaurante care vor prepara doar mâncare la ceaun. Mă bucur că exemplul nostru a fost preluat şi de Primăria Galaţi, ceea ce înseamnă că începem să dăm un ton al civilizaţiei pe zona asta. Vor veni meșteri populari din Moldova, vor fi și bucate tradiționale, colindători din Streseni, Cahul, Sighetul Marmației și alte câteva județe care mai trebuie să confirme. Pe lângă ei, vor fi și ai noștri, care vor face în fiecare după-amiază spectacole. Vom avea două parade ale portului popular, care vor pleca, sâmbătă, din zona intersecției Şos. Vizirului cu str. Milcov, iar duminică – de la sensul giratoriu din zona Liceului Progresul, care vor veni pe jos, colindând, până în fața Palatului Administrativ, unde vor susține celelalte spectacole”, a spus Marian Dragomir.

Primarul a adăugat că nu va permite ca în fața Primăriei să se facă grătare, iar pentru cei care nu pot trăi bucuria unei sărbători fără fum va amenaja anul viitor, la Zilele Brăilei, o zonă specială pentru grătare, astfel încât restul populației să nu fie deranjată. “La anul, de Zilele Brăilei, vom avea 30 de căsuțe din lemn care vor fi puse la dispoziție, contra cost, celor care vor  să fie în faţă, apoi va fi o  zonă în care se vor găti preparate la ceaun şi către final va fi un loc pentru cei care vor neapărat preparate la grătar. Vom delimita zonele foarte clar”,  a precizat primarul Brăilei.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati