Brăila: Un deces cauzat de virusul gripal, patru suspiciuni de gripă și peste 700 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii

* Doar triajul epidemiologic derulat de la începutul săptămânii în unitățile de învățământ din întreg județul a relevat peste 600 de cazuri de infecții ale căilor respiratorii și zece cazuri de gripă clinică * Virusul gripal de tip A a provocat deja un deces, iar alte patru persoane sunt suspecte *

Până în acest moment, zece elevi brăileni au fost diagnosticați cu gripă clinică, iar alți 600 cu infecții ale căilor respiratorii. Per total, în întreg județul, numărul infecțiilor căilor respiratorii a fost raportat la puțin peste 700.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a decedat pe data de 24 ianuarie, în Spitatul Județean de Urgență Brăila, prezența virusului gripal de tip A fiind confirmată ulterior de către Institutul Cantacuzino. Alte patru persoane sunt suspecte de același lucru.

Deși vaccinurile antigripale lipsesc cu desăvârșire, specialiștii le recomandă oamenilor să încerce să se protejeze, măcar prin purtarea măștilor medicale de protecție.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati