Brăila: Un polițist a intrat pe contrasens cu farurile stinse şi a lovit frontal un alt autoturism

* Polițistul vinovat de producerea accidentului face parte din lotul implicat în dosarul Mită la Rutieră, fiind acuzat de luare de mită și abuz în serviciu *

În mașina lovită, care circula regulamentar, se aflau patru persoane din Călărași: șoferul, cumnatul acestuia, soția celui din urmă, care este însărcinată în 5 luni cu gemeni, și copilul lor, în vârstă de 2 ani. Șoferul autoturismului, în vârstă de 29 de ani, aflat în stare de șoc, spune că s-a trezit pur și simplu în față cu mașina condusă de poliţist cu farurile stinse și că, deși a frânat cât a putut, nu a putut evita impactul. Ambele autoturisme au fost distruse aproape în întregime în impact, însă ocupanții au scăpat, ca prin minune, nevătămați. La locul accidentului a intervenit și un echipaj de pompieri, deoarece una dintre mașini fumega.

Polițistul vinovat de producerea accidentului, Ion Emanuel, în vârstă de 40 de ani, a făcut parte până în vara lui 2015 din Serviciul Rutier, însă, în urma unei anchete sub acoperire derulate de DGIPI, acesta, împreună cu alți 21 de rutieriști brăileni, a fost reținut pentru luare de mită, abuz în serviciu și alte infracțiuni de corupție. Polițistul a făcut și câteva zile de arest preventiv, ulterior fiind eliberat sub control judiciar. În stenogramele făcute publice la momentul respectiv se preciza că polițistul consuma des băuturi alcoolice, uneori chiar în timpul serviciului. Acum, bărbatul a refuzat să sufle în etilotest, însă i-au fost recoltate probe biologice la spital. În prezent, pentru că dosarul “Mită la Rutieră” este încă pe rol, polițistul își desfășoară activitatea în cadrul IPJ Brăila, însă nu deține o funcție de răspundere.

În ceea ce privește familia din Călărași, membrii acesteia trebuia să își viziteze niște rude în Galați, de unde mâine urmau să plece la Brașov, în concediu, însă acum planurile li s-au anulat.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati